23948sdkhjf

Vinder ordrer for 80 millioner

Aalborg-virksomhed sikrer sig fire store projekter med infrastruktur i den tredje verden.

Modernisering af Malawis lufthavne, klimaplanlægning i Zambia, transportledelse i Kenya og etablering af broer i Papua Ny Guniea. Det er ordrer, som det nordjyske konsulenthus NTU International netop har vundet.

De fire projekter har en samlet rådgivningssum på 80 millioner kroner og overstiger 117.000 konsulenttimer.

- Det er fantastisk at kunne underskrive disse projektkontrakter. De indikerer, at et mindre dansk konsulentfirma kan tilbyde et unikt produkt, der på kvaliteten klart overstiger vore konkurrenter på verdensmarkedet, siger direktør Lars Bentzen, NTU International.

- Desuden har vi i alle fire projekter mulighed for at udvide vores ydelser med yderligere cirka 80 millioner kroner, hvilket gør kontrakterne meget attraktive. Vi forventer således at skulle ansætte yderligere folk her i Aalborg både i 2017 og 2018 som en konsekvens heraf.

- I kontrakterne er der lagt vægt på den kvalitet, som vi har vist i vores tidligere projekter, som vi også har vunder over vores internationale konkurrenter, siger Lars Bentzen.

Hermed har NTU International cementeret sig i den absolutte elite inden for international infrastrukturudvikling i tredje verdenslande og udviklingslande. Den nordjyske rådgivningsvirksomhed har eksisteret i 10 år og gennemført mere end 150 større kerneprojekter, der danner grundlaget for den erfaringsbase, som NTU-brandet bygger på.

Forskellige projekter

De fire projekter, som NTU International netop har vundet, er meget forskellige.

 

  1. Malawi. Flere af Malawis lufthavne har i høj grad brug for udvikling og opgradering. NTU vil her lede moderniseringen af de internationale lufthavne i Lilongwe og Blantyre. NTU skal forberede detailprojekter, overvåge implementering og evaluere på vegne af lufthavnene og luftfartsmyndighederne.

 

  1. Zambia. Zambia skal for første gang introduceres til integreret klimaplanlægning; et område hvor Danmark har en global førerposition. NTU starter arbejdet i Zambias vejsektor, der er særligt udsat for et stadigt mere ekstremt klima, hvor hyppige oversvømmelser og tørke har store konsekvenser. NTU vil arbejde på at udvide den nødvendige viden og planlægningskapacitet blandt projektets involverede partnere, således man fremtidigt er bedre sikret imod landets klimaudfordringer.

 

  1. Kenya. NTU skal i Kenya hjælpe myndighederne med at forbedre ledelse, planlægning og tekniske kompetencer inden for landets transport og byudvikling. Formålet er bl.a. at udvikle et mere effektivt og sikkert transport- og byplanlægningssystem, som vil sikre bæredygtighed i byudvikling og mobilitet. Disse effektiviseringer skal desuden hjælpe med at omdanne hovedstaden Nairobi mere i retning som smart city med bæredygtige mobilitetsplaner, hvor viden og teknologi bidrager til positiv byudvikling med formindsket belastning på lokalmiljø og klima til følge.

 

  1. Papua Ny Guinea. NTU skal udføre omfattende planlægning i forbindelse med fjernelsen af flere af landets gamle og usikre broer, som i stedet skal erstattes af 27 nye broforbindelser. Landets befolkning er på mange måder udfordret af ørigets bjergrige og farlige terræn, hvilket især gør sig gældende for planlægning af veje og vejtransport. Disse tiltag vil ikke blot forbedre den nationale infrastruktur, men vil også højne landets trafiksikkerhed.

 

Klar til flere projekter

- Et fælles træk ved alle fire projekter var, at vore tilbud var blandt de dyreste; men vi leverede bedst på kvalitet, referencer, kompetencer og vort unikke udviklede projekt- og kvalitetsstyringssystem, siger Emina Kapetanovic, der er Head of Implementation Unit i NTU International.

- Der er et kæmpe marked for strategisk infrastrukturudvikling udenfor Europa, og vi er klar til at erobre yderigere markedsandele.

- I vores branche er det centralt at opnå en kritisk masse på projektomfanget for at kunne tilbyde de nødvendige multidisciplinære ydelser. Markedet er kendetegnet ved meget store rådgiver-aktører. Flere af vores konkurrenter har mere end 50.000 ansatte, hvor selv vores danske rådgiverkolleger betragtes som små. Det kræver derfor en særlig model og konstellation.

- Vi har fra starten sikret at vor forretningsmodel er nøje tilpasset de stigende krav fra vore kunder for kvalitet, pålidelighed og transparens. Og ikke mindst det uangribelige fokus på det vel-implementerede projekt, slutter Emina Kapetanovic.

 

Fakta

NTU International A/S er en rådgivende ingeniør- og managementkonsulentvirksomhed etableret for 10 år siden i 2007.

Virksomheden er i dag en ledende aktør på området med en rådgiveromsætning på 131 millioner kroner i seneste regnskab fra 2016.

Der er 30 ansatte på hovedkontoret og 110 eksperter udstationeret rundt om i verden på NTUs projekter.

NTU har faste kontorer i København, Bruxelles, Warszawa, Minsk, Addis Abeba og Lusaka.

 

Billedtekster:

 

NTUs hovedkvarter ved Aalborg Havnefront

 

Lars Bentzen, adm. Direktør i NTU International A/S

 

Kort over lufthavne i Malawi

 

Klimaudfordringer i Zambia

 

Trafik i Nairobi, Kenya

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094