23948sdkhjf

Endnu et universitets-projekt til Juul Frost Arkitekter

For anden gang på få måneder har den danske tegnstue vundet en konkurrence om et svensk universitetsbyggeri. Denne gang ca. 14.700 m² nybyggeri på Örebro Universitet.
For nylig vandt Juul Frost Arkitekter campus-konkurrencen om revitaliseringen af Kvt. Paradis på Lunds Universitet , og nu markerer tegnestuen sig igen i det svenske.

Således har Juul Frost netop vundet parallelopdraget for udviklingen af et nyt entréområde på Örebro Universitet, hvor ca. 14.700 m² nybyggeri skal forenes med den eksisterende bebyggelse.

Tre nye bygningsenheder skaber ”Universitetspladsen”, der bliver Örebro Universitets nye samlingspunkt mellem det eksisterende campusområde, selve Örebro by samt Örebro Business and Science Arena.

Fra campus til videnby
Udfordringen for Örebro Universitet består i at fremstå attraktivt i den internationale konkurrence, der eksisterer mellem de videregående udannelsesinstitutioner.

Derfor søger vinderforslaget at transformere konkurrenceområdet fra et funktionsopdelt campus til en videnby med plads til uddannelse, erhverv og sociale funktioner:

- Vores vinderforslag tilgodeser universitetets ønske om et campusområde, der kan bidrage til at udvikle nye samarbejdsformer mellem universitetet, private virksomheder og byen, forklarer partner Flemming Frost.

- Derfor tog vi udgangspunkt i ”Shareas”-konceptet, der er en sammenskrivning af ”share” og ”area”. ”Shareas” er fysiske mødesteder for videndeling, sociale og kulturelle aktiviteter. Man kan sige, at det også er et mentalt koncept, hvor alle byder ind med de idéer, de hver især har at bidrage med, fortsætter Flemming Frost.

Multifunktionelt byggeri
Vinderforslaget angiver potentialer for nybyggeri, der markerer sig i forhold til entréområdets eksisterende bygninger. De nye bygninger bliver multifunktionelle og skal tilgodese bymæssige, rumlige, sociale og faglige behov.

Bygningernes varierede funktioner styrkes af nyetablerede pladsdannelser som ”Passagen, ”Universitetspladsen” og ”Ankomsten”. Kollegie- og forskerboliger indgår også i projektet og bidrager til at skabe et levende byliv omkring entréområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093