23948sdkhjf

Hædret for visionær byplanlægning

Gehl Architects modtog i sidste uge Dreyers Fonds Hæderspris 2010 for at bringe fokus på den menneskelige dimension i byplanlægning over hele verden.
Siden 1982 har Dreyers Fond hver år uddelt priser til en arkitekt og en advokat, der har udmærket sig ved en særlig værdifuld indsats inden for sit felt.

I sidste uge satte fondsbestyrelsen så navne på modtagerne af Dreyers Fonds Hæderspris 2010, og hos advokaterne tilfaldt æren Anne Birgitte Gammeljord fra Gorrissen Federspiel, mens prisen i arkitektbranchen gik til Jan Gehl og Helle Søholt, Gehl Architects.

Med valget af Gehl Architects ønsker Dreyers Fond at hædre tegnestuen for sit arbejde med at skabe bæredygtige visioner og strategier for byer verden over.

Gehl Architects har tidligere gennemført store bylivsundersøgelser i byer som København, Sydney og London. I de senere år er tegnestuen nok især kendt for 2½ år som rådgiver for bystyret i New York, der har forvandlet byen fra typisk amerikansk storby til et menneskevenligt bymiljø med nye pladser og masser af cykelstier.

Om Jan Gehl og Helle Søholt
Der er ikke mange danske arkitekter, der har fået prædikatet ’verdenskendt’. Professor og arkitekt Jan Gehl har. I 2008 blev han udnævnt til æresmedlem af den amerikanske arkitektforening The American Institute of Architects. Den ære er kun ganske få danskere forundt.

Jan Gehl er derudover også æresmedlem af arkitekt-foreningerne i England, Canada og Australien og blev i 2009 tilkendt livslang støtte fra Statens Kunstfond.

Arkitekt Helle Søholt indgik partnerskab med Jan Gehl i 2000 og har som faglig leder og administrerende direktør udviklet Gehl Architects til en internationalt anerkendt virksomhed med et stærkt globalt netværk.

Med Helle som partner fik Gehl Architects tilført et organisatorisk og strategisk talent, som har evnet at videreudvikle firmakulturen og det faglige fundament, så store dele af verdens byer i dag efterspørger tegnestuens kompetencer og rådgivning.

Om Dreyers Fonds Hæderspris
Dreyers Fonds Hæderspris er på 400.000 kroner og tildeles hvert år i oktober en arkitekt og en advokat, der har udmærket sig indenfor sit felt.

Prisen har været uddelt siden 1982 og er tidligere gået til arkitekter som Jørn Utzon, Henning Larsen samt Lundgaard & Tranberg. Sidste år tilfaldt den australske Richard Leplastrier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093