23948sdkhjf

Holstebros nye bydel nærmer sig

De prækvalificerede arkitekter er fundet, og de første grunde til boliger og byerhverv sættes nu til salg på "Slagteriet".

Holstebro Kommune sætter nu de første byggegrunde til salg på "Slagteriet" midt i Holstebro.

Frem til 20. september 2017 kan udviklere og investorer byde på omkring 23.000 kvadratmeter storparceller og karreer til lejligheder, studieboliger, byhuse, butikker og byerhverv.

Første udbud består af fire grunde til byhuse og mindre byerhverv syd for de bevarede slagteribygninger og fire karreer til boliger, byerhverv og dagligvarebutik nord for. 

Interesserede skal i deres tilbud aflevere et skitseprojekt, der viser, hvordan bygninger og byrum kommer til at se ud. Køberne af de fire grunde kan til sammen bygge op til 31.000 etagemeter.

- Det er ikke hver dag, at vi kan tilbyde så store, ryddede, klargjorte og attraktive arealer midt i Holstebro centrum. Det bliver spændende at se nogle konkrete bud på de første nye boliger i fremtidens bydel, siger borgmester H.C. Østerby.

Projektkonkurrence skydes i gang
Holstebro Kommune overtog slagterigrunden fra Danish Crown i 2015 sammen med 13.000 kvadratmeter bevarede industribygninger. Hensigten er at skabe en ny bydel med kreativitet, bevægelse og kultur som bærende begreber.

De prækvalificerede i konkurrencen om en byrumsplan

Jaja Architects, GHB Landskabsarkitekter, Superflex, Moe.

Bogl, Lendager Arkitekter, Knud Aarup Kappel, SlothMøller.

Møller & Grønborg, Keingart, In situ, Second City, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen.

Afsættet for udviklingen af den nye bydel er en allerede udviklet helhedsplan samt en projektkonkurrence for en byrumsplan, som afholdes i samarbejde med Arkitektforeningen.

Efter en prækvalifikation er tre hold af arkitekter blevet indbudt til konkurrencen, som skydes i gang i næste måned. Vinderen forventes offentliggjort i april 2018.

Fuldt udviklet vil Slagteriet omfatte i alt 83.000 kvadratmeter bebyggelse. Byrummene vil blive anlagt i etaper i takt med udbygning af bydelen og ibrugtagning af de genanvendte bygninger. Holstebro Kommunes budget for udviklingen er 30 mio. kroner. Hertil kommer de penge, som de kommende grundejere skyder i bydelen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094