23948sdkhjf

Her er Aarhus´ nye mødested

Nye havnepladser markerer afslutningen på Urban Mediaspace Aarhus, der er det største kommunale anlægsprojekt i byens historie.

Torsdag den 24. august sluttede mere end 10 års arbejde med at forvandle Aarhus Inderhavn fra et industriområde til et levende og aktivt område i byen.

Her kunne aarhusianerne fejre indvielsen af de nye havnepladser mellem Dokk1 og Navitas, der er sidste del af Realdania og Aarhus Kommunes ambitiøse Urban Mediaspace Aarhus.

- Med færdiggørelsen af de nye pladser får vi endelig skabt fuld adgang til bugten fra Aarhus Ø i nord til Sydhavnen. Vi får genskabt byens historiske tilknytning til vandet til glæde for alle aarhusianere og byens gæster, siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, i en pressemeddelelse.

Det klæder byen at komme i kontakt med vandet
Det nye havnebyrum er tegnet af den lokale Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue ud fra tanken om at genskabe den oprindelige nærhed mellem by og vand, som den var tilbage i 1800-tallet.

- Jeg har arbejdet med projektet i 10 år, og jeg synes, det færdige resultat er blevet rigtig godt. Det klæder byen at komme i kontakt med vandet. I gamle dage var byen mere eksponeret mod vandet, og det er det, vi har prøvet at genskabe og på smuk vis forene byens fortid, nutid og fremtid, siger arkitekt Kristine Jensen.

Idéen med pladserne er at bringe bylivet tættere på bugten og udnytte Aarhus’ placering ved havet. Den store havneplads bliver et nyt stort opholdsrum med en rå asfaltflade indrettet til aktiviteter som boldspil, afslapning, vandaktiviteter og koncerter.

- Det er et stort og ambitiøst byudviklingsprojekt, som vi nu fejrer afslutningen på. Det kan inspirere andre byer, der på samme måde som Aarhus står med en industrihavn, som de ønsker integreret i bylivet som et levende og aktivt mødested for mennesker, siger administrerende direktør i Realdania Jesper Nygaard.

Urban Mediaspace Aarhus er det største kommunale anlægsprojekt i byens historie. Havnepladserne er blevet realiseret gennem en donation fra Realdania på 164 mio. kr.

Derudover har Realdania via datterselskabet Realdania By & Byg investeret mere end 550 mio. kr. i det fuldautomatiske parkeringsanlæg under Dokk1.

I kombination med letbanen udgør p-anlægget fremover et naturligt ankomstpunkt til Aarhus midtby. Projektet omfatter også klimasikring af midtbyen i forbindelse med åbningen af den sidste del af Aarhus Å.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094