23948sdkhjf

Typehusbygger skifter direktør

Pierre Legarth overtager både direktørposten i og det fulde ejerskab af Lasse Larsen Huse A/S. Det sker angiveligt efter uenighed med Allan Laursen, der overtog direktørposten fra grundlægger Lasse Larsen i april 2012.

- Beslutningen er truffet i bedste orden og overensstemmelse, og den bygger alene på en konstatering af, at vi ikke er enige om strategien, siger Pierre Legarth, der betegner direktørposten som midlertidig.

Det er kun ni måneder siden, Pierre Legarth overtog aktiemajoriteten og formandsposten i Lasse Larsen Huse fra grundlægger Lasse Larsen. Iværksætteren sagde dengang, at han var ”imponeret over ledelsesteamet” og betegnede Lasse Larsen Huse som en velorganiseret virksomhed, der havde ”styr på alle processer”.

Ved samme lejlighed understregede daværende direktør, Allan Laursen, der blev ansat i virksomheden som tømrerlærling i 1985, at grundværdierne i virksomheden efter 42 års eksistens var urokkelige.

Ambitionen fastholdes
Det har ikke været muligt for Licitationen - Byggeriets Dagblad at få en kommentar til direktørskiftet fra Allan Laursen. Han henviser på sin telefonsvarer til en pressemeddelelse fra Lasse Larsen Huse, hvoraf det fremgår, at han fortsætter i virksomheden ”som konsulent på specifikke projekter”.

- Hensigten er, at ledelsestransformationen på sigt skal udløse en mere adræt tilpasset organisation - endvidere vil vi etablere og implementeres en ny og spændende projektdivision. Det bliver et tiltag, som skal varetage større boligprojektbyggerier og dermed øge risikospredningen i selskabet, lyder det fra Pierre Legarth om planerne for fremtiden.

Samtidig skal kerneforretningen optimeres ved hjælp af højere kundefokus samt strømlining og acceleration af hussalget, der hovedsageligt omfatter opførsel af individuelle arkitekttegnede huse.

Alt sammen er det processer, der skal være med til at understøtte selskabets vækststrategi, der fortsat handler om at sælge og opføre omkring mellem 2-300 boliger i Danmark inden udgangen af 2020.

Med direktørskiftet køber Pierre Legarth afgående direktør Allan Laursen ud af selskabet, så førstnævntes ejerandel øges fra 80 til 100 procent. Pierre Legarth afløses samtidig på posten som bestyrelsesformand af Camilla Schou Legarth, mens Rune Kjældgaard indsat som økonomidirektør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109