23948sdkhjf

Nopa-fabrikken i Horsens er solgt: 77.000 kvadratmeter nybyggeri på vej

Et nyt markant kapital skrives på Nordhavnen i Horsens, hvor et stort nybyggeri med boliger, erhverv og detailhandel nu vil skyde op.

Siden 1921 har der ligget en fabrik på Strandpromenaden 2 i Horsens. Det er nu et overstået kapitel, idet ejeren, Nopa Nordic A/S, har solgt fabriksbygningerne til OMJ Ejendomme, der vil bygge boliger, erhverv og detailhandel på grunden.

Allerede i 2014 underskrev OMJ Ejendomme, der er en del af ejerkredsen bag entreprenørfirmaet Torntoft & Mortensen, og med lokalplanen på plads kunne adm. direktør Henrik Karup Jørgensen fra Nopa Nordic i slutningen af oktober formelt overdrage fabrikken til indehaver Ole Mortensen fra OMJ Ejendomme.

Handlen har været 4½ år undervejs, og det er er en lidt vemodig, men samtidig stolt og tilfreds direktør, der nu forlader Horsens:

- Det er selvfølgeligt trist, at vi forlader fabrikken og byen, som vi kom til i 1990, men fabrikken var ikke længere til at drive effektivt som forretning. Vi er stolte over og tilfredse med, at der nu kommer flere arbejdspladser på grunden. På den måde er vi med til at udvikle en by, som vi i flere årtier har været en stor del, siger administrerende direktør Henrik Karup Jørgensen fra Nopa Nordic i en pressemeddelelse.

P. Olesen & Sønner skal stå for nedbrydningen af de gamle fabriksbygninger, der skal bane vej for 77.000 etagemeter nybyggeri på Nordhavnen. I første omgang opføres 157 lejligheder for boligforeningen Odinsgaard og en dagligvarebutik til Meny-kæden. Første spadestik blev taget den 3. november, og byggeriet skal efter planen stå færdigt i 2019. Senere følger yderligere tre etaper, og det samlede projekt forventes gennemført i 2025.

Omdannelsen af det 42.000 kvadratmeter store havneareal sker på baggrund af en helhedsplan, som er udviklet af arkitektvirksomheden Rum i samarbejde med Cowi. Det er Torntoft & Mortensen, der skal opføre de mange nye bygninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109