23948sdkhjf

Top 10: De største byggeprojekter i november

De indledende arbejder er gået i gang i Lyngby, hvor DTU opfører endnu en forskningsbygning. Læs mere og få overblikket over de største igangsatte byggerier i november 2017.

I slutningen af 2019 skal et 10.500 kvadratmeter stort forsknings- og laboratorie-byggeri stå klar til indvielse på DTU’s Lyngby Campus.

Bygning 310, som projektet kaldes, skal understøtte forskningen på de tre institutter DTU Energi, DTU Fysik og DTU Compute.

På basis af en konkurrencepræget dialog valgte DTU i januar 2017 et team bestående af MT Højgaard, Christensen & Co. Arkitekter, Moe og GHB Landskabsarkitekter som samarbejdspartner med henblik på at indgå en endelig kontrakt.

Entreprenøren er så småt gået i gang på byggepladsen, men ingen af projektets parter ønsker på nuværende tidspunkt at udtale sig, da kontrakterne endnu ikke er underskrevet. Dette forventes heller ikke at ske på denne side af årsskiftet:

- Det er helt rigtigt, at der sker nogle indledende arbejder netop nu, og de sker med udgangspunkt i aftalesedler for specifikke arbejder med henblik på at fremme tidsplanen for DTU. Vi vil naturligvis udsende mere information om projektet i de næste faser. Samarbejdsaftalen har flere muligheder for overgang til endelig kontrakt – afsluttende med overgang til hovedentreprisekontrakt efter sidste gate, oplyser kommunikationskonsulent Anders Mikkelsen fra MT Højgaard i en mail til Building Supply.

Det kommende byggeri opføres i seks etager plus kælder og rejser sig på en stueetage af store glaspartier for at skabe et åbent og imødekommende ankomstområde. Fleksibilitet er et nøgleord for bygningen, der indrettes med henblik på at imødekomme, at behovene i en forskningsafdeling kan ændre sig meget hurtigt.

Budgettet for byggeriet er 270 mio. kroner, og ambitionen er at opnå DGNB Guld.

DTU Lyngby Campus Bygning 310

Adresse: Anker Engelundsvej
Areal: 10.500 kvm.
Budget: 270 mio. kroner
Bygherre: DTU
Arkitekt: Christensen & Co. Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt: GHB Landskabsarkitekter ApS
Rådgivende ingeniør: Moe A/S
Byggeperiode: November 2017 - november 2019

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187