23948sdkhjf

Sådan kommer Amager Bakkes tagpark til at se ud

Løberuter, vandrestier, udsigtsposter, legepladser, streetfitness og mere end 500 meter skiløjper. Alt sammen skabt i en vild og sanselig bjergnatur med planter, stenlandskaber, buske og 130 træer.

Sådan kommer Københavns nye ski- og aktivitetsvartegn Amager Bakke til at se ud. Det fremgår af de endelige tegninger fra SLA, som nu er offentliggjort.

Den 16.000 kvadratmeter store tagpark, der oprindeligt er udtænkt af BIG og efterfølgende designet af SLA, skal efter planen stå færdig i september 2018 med en bred vifte af udendørsaktiviteter.

- Målet er, at Amager Bakke bliver et begivenhedsrigt, rekreativt offentligt og frodigt byrum med en stærk æstetisk og sanselig bynatur, der giver værdi for alle københavnere hele året rundt, siger partner i SLA, Rasmus Astrup, i en pressemeddelelse.

Jordtemperaturer på 60 grader Celsius
At skabe en naturfyldt og grøn aktivitetspark på toppen af et 88 meter højt forbrændingsanlæg er noget, der aldrig er prøvet før.

Tagets ekstremt stejle hældning stiller store krav til plantedesignet og landskabets opbygning, og de komplicerede vind- og vejrforhold i 88 meters højde skaber vanskelige levevilkår for træer og planter.

Varmen fra de store energikedler under taget, der nogle steder giver jord- og tagtemperaturer på omkring 60 grader Celsius, skal adresseres sammen med en række sikkerheds- og sikkerhedskrav.

- Arbejdet med at skabe en attraktiv og grøn aktivitetspark på toppen af Amager Bakke har været en meget udfordrende og meget inspirerende opgave. Ikke kun på grund af de ekstreme naturlige – og unaturlige – forhold på stedet, som lægger et stort pres på planter, træer og landskab. Men også fordi vi har måttet sørge for at tagparkens mange aktiviteter designes på en tilgængelig, intuitiv og indbydende måde, fortsætter Rasmus Astrup.

En grøn bombe
For at løse projektets udfordringer har SLA udtænkt naturbaserede designløsninger og testet vegetation og materialer i 1:1-eksperimenter. Naturtyperne er specielt udvalgt til at imødekomme tagparkens udfordrende levevilkår og til at give optimalt mikroklima og vindforhold for de besøgende.

Resultatet er et vildt, frodigt og hårdført grønt naturdesign, der giver mulighed for brug af tagparken året rundt, samtidig med at der skabes et sanseligt og varieret miljø for alle tagparkens aktiviteter.

Men SLA’s design vil ikke kun give grønne attraktioner på taparken. Naturdesignet er blevet udformet, så det naturligt vil spredes til det omkringliggende byområde.

- Tagparkens natur er designet til at tiltrække et bredt udvalg af fugle, bier, sommerfugle og insekter, hvilket i sig selv vil give en dramatisk stigning i biodiversiteten i området. Og ved hjælp af naturlig bestøvning og frødispersion kan vi faktisk sprede tagparkens natur, så den også bliver til gavn for de omkringliggende industriområder, parkeringspladser og boliger. På denne måde vil Amager Bakke fungere som en generøs 'grøn bombe', der radikalt vil øge hele områdets biodiversitet og grønne profil, siger Rasmus Astrup.

Amager Bakke Tagpark har første spadestik i denne uge og vil stå færdig i september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172