23948sdkhjf

Grønt lys til nyt JP-domicil

Byrådet i Aarhus Kommune har godkendt den lokalplan, der baner vej for en udvidelse af Filmbyen.

I efteråret 2016 præsenterede JP/Politikens Hus planerne for et nyt domicil til Jyllands-Posten, som skal opføres på en grund ved Filmbyen i Aarhus.

Onsdag godkendte byrådet i Aarhus Kommune den nye lokalplan for området. Dermed kan JP/Politikens Hus gå videre med sit nye byggeri, der er tegnet af Henning Larsen Architects og opføres af Casa i totalentreprise.

- Jyllands-Posten er født og forankret i Aarhus. Vi håber at få lov til at kunne flytte i nye, moderne omgivelser ved Filmbyen. Det kan blive en smuk og solid ramme for de næste mange års udvikling af journalistik til vores læsere i hele Danmark, sagde chefredaktør Jacob Nybroe ved offentliggørelsen af planerne i 2016.

Klar i 2020
Arbejdet med lokalplanen har taget længere tid end ventet, og JP/Politikkens Hus har derfor set sig nødsaget til at skubbe indflytningen, som oprindeligt var planlagt til slutningen af 2019.

- Vi forventer at gå i jorden på kort sigt, og byggeriet planlægges at stå færdigt primo 2020, oplyser koncernøkonomidirektør Henrik Schjerbeck i en mail.

Hvad der skal ske med det eksisterende JP-domicil på Grøndalsvej i Viby er endnu ikke besluttet.

- Men et salg er oplagt, om end vi vurderer på forskellige muligheder for projektudvikling med afsæt i kommuneplaner for området, oplyser Henrik Schjerbeck.

Den nye lokalplan for Filmbyen medfører mulighed for nybyggeri i to byggefelter. Foruden JP/Politikens projekt er der tale om en udvidelse af selve Filmbyen med en Filmby3 på 4.400 kvadratmeter. Hensigten er at styrke og videreudvikle de fysiske rammer for det film- og mediemiljø, der allerede findes i området.

Det er tidligere meldt ud, at det nye JP-domicil kommer til at koste cirka 200 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187