23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Virksomheder bør rådgives bedre om generationsskifte

I et interview forleden med JP Finans fortalte professor Niels Westergård-Nilsen fra Center for Ejerledede Virksomheder ved CBS, at kun halvdelen af de mindre virksomheder, der står over for et ejerskifte, har en plan for forløbet.

Det billede nikker man genkendende til hos Dansk Byggeri, hvor langt de fleste medlemsvirksomheder er små og mellemstore.

Ifølge cheføkonom Bo Sandberg er det ikke mindst i landets mindre befolkede områder, at det kan være svært at få generationsskifterne på skinner. Og det er ikke kun et problem for den enkelte virksomhed, men for hele lokalsamfundet.

For når skolen, den lokale brugs, politistationen og posthuset er lukket, så er de små lokalt baserede håndværksvirksomheder blandt de få tilbageværende holdepunkter i landdistrikterne.

- Det er trist - men ikke overraskende - at konstatere, at der er så mange virksomheder, der tilsyneladende ikke har fået rådgivning om generationsskifte. Jeg tror, det spiller ind, at man har fjernet revisionspligten for de mindste virksomheder. For ud over at revidere regnskaberne, er revisoren også blandt de vigtigste sparringspartnere for virksomheden omkring generationsskifte, siger Bo Sandberg og fortsætter:

- Rekruttering af kvalificeret arbejdskraft er vel nok den største udfordring i erhvervslivet i øjeblikket. Men lige under overfladen lurer udfordringen med mange generationsskifter, ikke mindst i bygge og anlægsbranchen. Og i modsætning til førstnævnte mere positive udfordring, kan en veltilrettelagt plan for generationsskiftet være forskellen på virksomhedens liv eller død, siger Bo Sandberg.

Den særlige bo- og arveafgift ved generationsskifte blev sidste år næsten halveret fra 13 til 7 procent. Derfor er det et særdeles gunstigt tidspunkt for bygge- og anlægsvirksomhederne at foretage et generationsskifte.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078