23948sdkhjf

Nye byrum og p-kælder ved Skuespilhuset

I København går spaden næste år i jorden til et nyt byggeri, der skal færdiggøre området ved Skuespilhuset. Rådgiver på projektet er Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg.
I 2012 indledes et nyt byggeprojekt, der vil skabe nye byrum og forbedrede parkeringsmuligheder i området omkring Kvæsthuspladsen og Skuespilhuset i København.

Bag projektet står et partnerskab mellem Kulturministeriet og Realdania, der i tæt samspil med Det Kongelige Teater vil skabe en attraktiv ramme for bylivet i området.

Stort rekreativt potentiale
Realdania donerer anlægget af Kvæsthuspladsen til Kulturministeriet og opfører samtidig et underjordisk parkeringsanlæg under dele af pladsen:

- Med Kvæsthus-projektet vil vi gerne styrke den folkelige puls og energi i hjertet af hovedstaden. Det skal ske ved at skabe levende og tidssvarende byrum, der udnytter områdets store rekreative potentiale til gavn for alle borgere og samtidig skaber en funktionel velfungerende sammenhæng med resten af byen, siger Realdania-direktør Flemming Borreskov.

- Samtidig synes vi, det er vigtigt at skabe moderne og tilstrækkelige muligheder for parkering i nærområdet uden at øge antallet af parkerede biler i gaderne. For Realdania er der tale om et filantropisk projekt, som vi ikke skal tjene penge på, fortsætter han.

Nyt og spændende liv
Kvæsthusprojektet skal nu sammentænkes med bydelen Frederiksstaden, og på længere sigt er det ambitionen at etablere en forbindelse over havneløbet mellem Skuespilhuset og Operaen.

- Donationen fra Realdania gør det muligt både at få en smuk plads omkring Skuespilhuset og skaffe gode parkeringsmuligheder for Det Kongelige Teaters gæster. Nu kan vi færdiggøre området og faciliteterne, så Skuespilhuset og dets omgivelser kommer til at indgå i en harmonisk sammenhæng med resten af Københavns havnefront, hvor der kan skabes et nyt og spændende liv i bybilledet, siger kulturminister Per Stig Møller.

Rådgiver på projektet er Lundgaard & Tranberg, der også har været arkitekter på Skuespilhuset.

Læs mere på www.kvaesthusprojektet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144