23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder boligprojekt i Svenstrup

29 fritliggende huse skal renoveres, og samtidig skal der bygges 25 nye.

Svenstrup Boligforening er klar med en renovering og udvidelse af sin afdeling på Sjællandsvej i Svenstrup ved Aalborg, og det bliver Bjerregaard & Vigel Pedersen fra Nørresundby, der skal udføre totalentreprisen.

Afdelingen består af 35 fritliggende huse fra 1950’erne. Igennem længere tid man arbejdet på en gennemgribende renovering af den nedslidte og utidssvarende bebyggelse, der samtidig udvides med 25 helt nye boliger i umiddelbar forbindelse med de eksisterende.

Men når projektet er gennemført, vil afdelingen ikke bestå af 60 huse, men blot 54. Som led i finansieringen fik Himmerland Boligforening, der administrerer Svenstrup Boligforening, nemlig kommunal godkendelse til at sælge seks af de eksisterende huse til private.

Mens de nuværende boliger er 66-70 kvm, kommer afdelingen fremover til at bestå af en blanding af trerums boliger på 79-83 kvm og firerums boliger på 99-105 kvm. Alle boligtyper er med egen carport og have.

- Ved at gennemføre renovering og nybyggeri som ét byggeri med de samme boligtyper og det samme byggesystem, kan vi opnå en byggeproces med en stor grad af præfabrikation af bygningsdele. Såvel de renoverede som de nybyggede huse vil blive udført med traditionelt saddeltag og facader i træ, der brydes med felter med murværk og husenes vinduer mod egen have vil generelt blive fra gulv til loft, har direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening tidligere fortalt.

Kærsgaard & Andersen (KAAI) har sammen med landskabsarkitekterne By+Land designet bebyggelsen. Bjerregaard & Vigel Pedersen har desuden tilknyttet to lokale firmaer; Thomsen & Fals A/S, der skal udføre vvs, ventilation og el, og Bjarne Brath A/S, der bliver underentreprenør på tømrerdelen.

Byggeriet forventes at starte op i løbet af tredje kvartal 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094