23948sdkhjf

Nortvig øger produktiviteten

I bestræbelserne på at effektivisere mest muligt har Nortvig Ejendomsrenovering gennemført et lean-projekt i samarbejde med Teknologisk Institut.
Hos Nortvig Ejendomsrenovering A/S, der er stiftet i Horsens i 2008, bliver der konstant fokuseret på at øge produktiviteten. Kort sagt – at producere mere på den samme tid.

Den øgede produktivitet skal dog ikke tilvejebringes ved, at medarbejderne løber hurtigere. Hos Nortvig arbejder man i stedet ud fra konceptet ”Work smarter – Not harder”.

I den forbindelse har firmaet, i samarbejde med Arne Kolze fra Teknologisk Institut, gennemført et udviklingsprojekt med to hovedformål; at styrke den økonomiske styring og øge produktiviteten på byggepladserne.

Planlægningsmøder og organisering af byggepladsen
- Vi har i dialog med vore tømrere iværksat et projekt, der skal øge produktiviteten ved reducering af spild, dvs. reducere den tid, der anvendes på arbejde, siger adm. direktør Thomas Nortvig.

Når tømrerne tager hul på et nyt projekt, vil det fremover blive indledt med et planlægningsmøde, hvor hele opgaveforløbet struktureres. Opgaven granskes og opdeles i relevante delopgaver med milepæle, der også anvendes ved bestilling af materialer.

Derudover organiseres byggepladsen, så fx materialerne placeres korrekt i forhold til maskiner, mens ledninger fordeles rundt om pladsen, så der hele tiden er adgang til ledige stik.

En øjenåbner
En god sidegevinst ved projektet er mere ryddelige byggepladser med færre ledninger og mindre affald, og det reducerer risikoen for faldulykker:

- Vi har haft stort udbytte af projektet, der på flere måder har været en god øjenåbner for os. Vi har fået bedre indsigt i lønsomheden for de enkelte projekter og for de enkelte forretningsområder, og vi bliver dermed bedre til at vurdere opgaverne. Samtidig har vi fået en bedre forståelse for, hvordan organiseringen af arbejdet på byggepladsen påvirker økonomien i projekterne, forklarer Thomas Nortvig.

Også blandt firmaets 11 medarbejdere har samarbejdet med Teknologisk Institut været en positiv oplevelse:

- Selvom vi altid forsøger at gøre det så godt som muligt, er det sjovt at se, hvor meget der er at hente, når arbejdet bliver planlagt så nøje, som vi nu er begyndt at gøre. Selvom planlægningsfasen ofte tager op til to timer, så giver det virkelig noget i den sidste ende, når alle ved præcist hvad de skal, og alle arbejdsgangene er tænkt igennem, så de bliver udført i den bedste rækkefølge, siger tømrersvend Rasmus Jensen, der sammen med sin kollega Jacob Kjeldsen var de første til at teste den nye fremgangsmåde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093