23948sdkhjf

MT Højgaard vinder opgradering til Bispebjerg Hospital

Skal stå for opførslen af 750 nye kvadratmeter til sygehuset.

Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital bliver opgraderet med i alt 750 nye kvadratmeter, der skal rumme en ny modtagelse og en midlertidig røntgenklinik kaldet Mars (Midlertidig Akut- og Røntgen-Satellit).

Det nye areal dækker over en røntgenafdeling på 500 kvadratmeter og en udvidelse af akutmodtagelsen på 250 kvadratmeter.

Totalentreprisen er netop blevet tildelt M.T. Højgaard, og byggeriet går i gang i løbet af efteråret 2018 for at stå færdigt i foråret 2019, oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Som en del af byggeriet af det nye hospital på Bispebjerg opføres en midlertidig bygning i forbindelse med Akutmodtagelsen. Den skal sikre, at akutte patienter fremover nemmere kan få foretaget røntgenundersøgelser og dermed hurtigere stillet en diagnose. 

Byggeri i flere faser
Det store nye Akuthus på Bispebjerg bliver bygget i flere faser. På grund af den begrænsede plads på hospitalsgrunden er det nødvendigt skiftevis at rive ned og bygge nyt for at få plads til Nyt Hospital Bispebjerg.

En af de bygninger, der først skal rives ned, er nordenden af Bygning 7, der i dag huser operationsgang og røntgenafdelingen.

Disse funktioner skal som de første flyttes ind i Nordblokken, som er den første del af Akuthuset, der bliver bygget. Nordblokken kan allerede tages i brug i 2021.

Den nye Akutmodtagelse i Akuthuset er dog først klar til at modtage patienter omkring 2023, så i den mellemliggende periode kan man få scannet hovedet eller røntgenfotograferet benet i den nye Mars-tilbygning – frem for at skulle sendes 500 meter gennem en tunnel til den store nye røntgenafdeling.

Fakta:

  • MARS står for Midlertidig Akut- og Røntgen-Satellit, og er en tilbygning og udvidelse af Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital.
  • Den midlertidige røntgen-satellit skal gøre det nemmere for akutte patienter at blive scannet eller røntgenfotograferet, mens Nyt Hospital Bispebjerg bliver bygget.
  • MARS bliver bygget fra efteråret 2018 og forventes at stå klar til patienter i foråret 2019.
  • T. Højgaard var netop vundet totalentreprisen, og Forta Medical skal levere modulerne til byggeriet.
  • Udbuddet rummer en option på yderligere 200 kvadratmeter til kontorfaciliteter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141