23948sdkhjf

Nu høster de frugten i milliardsamarbejde

Et flerårigt samarbejde om at bygge skoler i Københavns Kommune så dagens lys sidste år, og i år spirer synergien mellem parterne i samarbejdet
Fakta

Trust er et strategisk partnerskab bestående af Enemærke & Petersen med rådgiverne Kant Arkitekter, arkitektvirksomheden Nøhr & Sigsgaard, Dominia, Norconsult samt GHB Landskab. Det strategiske partnerskab skal over fire år håndtere Københavns Kommunes institutions- og skolebyggerier.

Tre af projekterne i sommerferien er specialkapaciteter: Frederiksgård Skole og Kirkebjerg Skole, som skal ombygges, og den midlertidige Valby Idrætspark, som skal afleveres 1. august.

Torveporten skal afleveres 16. august, og Brønshøj Skole, som er overtaget efter en anden entreprenør, helhedsrenoveres og skal stå færdig 10. august.

Partnerskabet har et samlet budget på 2,3 mia. kr.

Kilde: Trust og Københavns Kommune

En tilvækst af børnefamilier i Københavns Kommune har betydet et stort og akut behov for flere skoler og daginstitutioner i kommunen. For at møde efterspørgslen vandt et samarbejde mellem seks virksomheder i november 2016 udbuddet om at bygge midlertidige bygninger.

Samarbejdet hedder Trust, og det afleverede sidste år i august sine første projekter. Igen i år udnyttes skolernes sommerferie til at udvide kapaciteten på de københavnske skoler, og nu begynder samarbejdet for alvor at bære frugt.

- Med vores samarbejde har vi kunnet eksekvere hurtigt – både på projektering og udførselsdelen – og det er vores store ambition, at en del af projekterne står færdige allerede først i august. Vi vil nå så meget som muligt i sommerferien for ikke at belaste dagligdagen for skolen og børnene, forklarer Kim Thinggaard, projektdirektør i Trust og ansat i Enemærke & Petersen.

Synergieffekt giver hurtig eksekvering
Flere af projekterne blev først besluttet i februar, så der har været fart på, fortæller Nick Kamper Freiesleben, som er projektleder i Enemærke og Petersen.

 - Københavns Kommune får leveret de her midlertidige institutioner på rekordtid. Fra den dag, man har en byggetilladelse, til den dag man afleverer, går der mellem tre og fire måneder. Så har man en færdig vuggestue, børnehave eller skole, siger han.

Den lynhurtige eksekvering i Trust skyldes i høj grad det særlige setup, hvor de samme aktører samarbejder om en lang række lignende projekter.

- Vi har et tæt samarbejde med de samme mennesker på de forskellige sager, så vi kender hinandens styrker og svagheder. Sådan fungerer det ikke på andre byggerier – her skal man altid bruge den første tid på at lære hinanden at kende, før man får et tæt samarbejde op at stå, forklarer han.

Specialkapaciteter vægtes højt
Trust-samarbejdet giver håndværkere og byggeledere god mulighed for at planlægge og koordinere deres bemanding hen over sommerferien. Det sparer både tid og problemer at få bygget så meget som muligt, mens børnene er væk, men det er afgørende, at byggeriet også står færdigt, når de kommer tilbage.

En del af projekterne, som skal bygges færdig i løbet af sommerferien, er specialpladser – både på Frederiksgård Skole, Kirkebjerg Skole og Valby Idrætspark – og for børn med autisme eller andre særlige behov er det især vigtigt at undgå uro, larm og byggerod.

- Hen over sommerferien er specialkapaciteterne særligt vigtige for os. Det handler om børn, som ikke kan transporteres et andet sted hen eller sendes på bustur. Så kapaciteten skal bare være helt i orden og klar, når børnene kommer tilbage efter ferien, siger Christina Schulin-Zeuthener, kontorchef i Københavns Kommunes bygherreenhed Byggeri København (ByK).

Sommerferiebyggeriet er det første store hug i Trust-samarbejdets projektportefølje. Over ti projekter er indtil videre startet op, som skal afsluttes inden for det næste halvandet år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.453