23948sdkhjf

Jubilæum: 40 år og 11.000 huse

Niels Christian Dahl har siden 1978 sat et kraftigt aftryk på udviklingen af den danske parcelhuskultur

Niels Christian Dahl eller NC, som han kaldes, har i 40 år stået i spidsen for typehusfirmaet Eurodan-huse, som han startede i 1978 med en baggrund som tømrer og bygningskonstruktør.

Den milepæl, der samtidig markerer firmaets 40 års jubilæum, blev fejret den 1. august med reception på hovedkontoret i Rødekro.

Gennem årene har Niels Christian Dahl og Eurodan-huse opført flere end 11.000 enfamiliehuse til danske familier og har dermed spillet en væsentlig rolle i udviklingen af den danske parcelhuskultur.

NC var drevet af et ønske om at præge udviklingen ved at skabe bedre og billigere byggeri til danskerne. Som en del af strategien besluttede han sig for at tilbyde medbyg. I det daværende marked med rente på over 20 procent var medbyg meget interessant, og NC fik hurtigt solgt det første hus til en kunde i Nordborg.

I løbet af det første år nåede salget op på 24 huse, og herefter gik det slag i slag. I 1984 byggede Eurodan-huse nyt hovedkontor i Rødekro, hvor virksomheden stadig har hjemme. Fra starten var det planen at blive landsdækkende, og Eurodan-huse åbnede kontor i flere byer, og salget af nye huse voksede. Under højkonjunkturen i 1986 nåede virksomheden op på at bygge 600 huse.

I dag opfører Eurodan-huse mellem 400 og 500 enfamilieshuse årligt, og virksomheden har, foruden Rødekro, afdelinger med showrooms i Aalborg, Herning, Aarhus, Vejle, Odense, Roskilde og Hillerød.

I 2010 trådte NC et skridt tilbage og er i dag medlem af bestyrelsen, mens den daglige drift er overladt til to af sønnerne; Thomas og Rasmus Dahl. NC har stadig sit kontor i virksomheden, men blander sig efter eget udsagn kun i den daglige drift, hvis målene ikke er ambitiøse nok. Desuden arbejder han med køb af byggejord. Formandsposten har han overladt til en ekstern professionel for at sikre nye input til ledelsesopgaven.

Privat er NC er gift på 48. år med Lis og bosiddende i Toftlund. Med overdragelsen af ledelsen til sønnerne har han de senere år fået tid til at dyrke sin passion for jagt i Danmark såvel som i udlandet.

Eurodan-huse har i juli offentliggjort sit 2017/18-regnskab. Læs mere om det i artiklen:

Husbygger fejrer jubilæum med omsætningsrekord

rg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11