23948sdkhjf

Øget fokus på udenlandske firmaer i byggeriet

Hos Dansk Byggeri er man tilfredse med, at regeringens Arbejdsmiljøstrategi 2020 tager fat om problemerne med udenlandsk arbejdskraft.
En ny arbejdsmiljøaftale, som netop er indgået mellem regeringen, Socialdemokraterne, DF og Det Radikale Venstre, lægger op til en række forbedringer omkring arbejdsmiljøindsatsen.

Aftalen skal udstikke rammerne for Arbejdstilsynets indsats på arbejdsmiljøområdet frem til 2020.

Som en del af aftalen er det besluttet, at der skal føres særligt tilsyn med de udenlandske virksomheder indenfor bygge- og anlægsbranchen. Og det glæder Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri:

- Det er et område, hvor vi som branche har sukket efter, at Arbejdstilsynet ville gå mere markant til værks. Både overfor de virksomheder, der er opført i det såkaldte RUT-register, men i særdeleshed også overfor alle de udlændinge, der er uden for ethvert offentligt register, og som er langt fra at overholde de mest basale love og regler, siger hun.

Til gengæld er Mette Møller Nielsen ikke begejstret for, at det stadig er fejlfindingen, der skal være i fokus, når Arbejdstilsynet kommer på besøg:

- Det er ærgerligt, at det fortsat er fejlfindingen, som skal være dominerende. Den gode indsats, som mange virksomheder gør for at skabe et godt arbejdsmiljø, kommer til at stå i skyggen, når man fortsat vælger en strategi, der går ud på at finde fejl i stedet for også at prøve kræfter med et anerkendende tilsyn, hvor de gode ting fremhæves, lyder det fra arbejdsmiljøchefen.

Hun håber dog, at de arbejdsmiljøstartpakker til virksomheder med mere end én ansat, som nu indføres, kan betyde bedre rådgivning til virksomhederne:

- Vi håber, at virksomhederne nu får mere og bedre hjælp til at finde rundt i de krav, der stilles til dem, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079