23948sdkhjf

- Jeg bliver helt glad i låget over at stå her

BL-direktør deltog i rejsegilde i Aalborg Øst, som i disse år får et gevaldigt løft

Ofte er rejsegilder en ganske lokal forestilling. Men det var ikke tilfældet, da det gjaldt Blåkildevej i det østlige Aalborg, hvor der fra flere sider blev talt om en kilde til inspiration for resten af landet.

- Jeg bliver helt glad i låget over at stå her. Glad, fordi den nye bydel skrider planmæssigt fremad, og glad fordi projektet beviser, at samspillet mellem private aktører, boligforeningerne og de lokale borgere er nødvendigt for at vende et udsat område. Det her er en inspiration for resten af Danmark, der kæmper med udfordringerne i udsatte områder, sagde direktør Bent Madsen fra Danmarks Almene Boliger (BL), der var blandt deltagerne.

Private boliger skal løfte området
Det er Himmerland Boligforening, som under overskriften ”Kildeparken 2020” investerer over halvanden milliard kroner i renovering af ombygning af over 1.000 almene boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej.

- Sideløbende med renoveringen af vores afdeling på Blåkildevej er private investorer ved at opføre seks punkthuse med ejerboliger i et område, der siden dets etablering i 1970’erne har været domineret af lejeboliger. Private investorer er et særsyn i et almennyttigt boligområde, men her må operationen siges at være succesfuld, for de har valgt at satse et trecifret millionbeløb på at tage aktivt del i en målrettet byomdannelse, siger Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen.

En af de private investorer, Rasmus Haugaard, betegnede udviklingen i området som en fuldbyrdet succes, hvor byen, den almene boligsektor og det private erhvervsliv i fællesskab har fået det umulige til at lykkes:

- For få år siden var der kun ganske få, som ville tro, at private investorer ville investere og risikere tæt på en kvart milliard kroner i et byggeri midt i et af Aalborgs historisk vanskeligste områder, men som vi nu kan se, er den bekymring gjort til skamme, sagde han.

Fakta

Aalborg Øst er en selvstændig del af Aalborg og er med cirka 50.000 indbyggere på størrelse med Roskilde. Bydelen rummer foruden Aalborg Universitet også sports- og isarenaen Gigantium samt Region Nordjyllands nye supersygehus. Medio 2018 forventes Aalborg Kommune, under overskriften +BUS, at påbegynde etableringen af en såkaldt BRT-forbindelse – en moderne busbane, der skal forbinde byen fra vest til øst.

Kildeparken 2020 er den samlede betegnelse for Himmerland Boligforenings renovering af flere end 1.000 almene boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej. Projektet til samlet 1,5 mia. kroner forventes afsluttet i september 2020.

Det private boligprojekt på Blåkildevej omfatter i alt 174 lejligheder. Det er Vendia Ejendomme A/S og Cego A/S, der står bag udviklingen af projektet med Jan Krogh som arkitekt og MT Højgaard som totalentreprenør. Der opføres 12.500 kvadratmeter fordelt seks boligtårne i hver otte etager.

Forud for omdannelsen af Aalborg Øst blev der afholdt en projektkonkurrence – City in Between – som led i Realdanias kampagne ”Fremtidens Forstæder”. Et team med Tegnestuen Vandkunsten vandt konkurrencen i 2012 og er en forløber til projektet ”Kickstart Tornhøj”, der blev igangsat i 2017 med etablering af nye byrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141