23948sdkhjf

Totalentreprenøren er valgt: Skole udvider med 6.000 kvadratmeter

- Vi har fået en række gode og kompetente forslag at vælge i mellem, men det er ingen hemmelighed, at vinderteamets forslag har været markant det bedste på alle parametre.

Det siger Kristina Jørgensen, der står i spidsen for det bedømmelsesudvalg, som netop har offentliggjort vinderen af totalentreprisekonkurrencen om udvidelsen af Vonsild Skole og Specialcenter i Kolding Kommune.

Vinderteamet udgøres af Anton Knudsen Egtved, Rubow Arkitekter og OBH Rådgivende Ingeniører. De får nu til opgave at udføre en om- og udbygning, der giver børn og lærere på Vonsild Skole og Specialcenter lidt over 6.000 nye kvadratmeter.

Den ekstra plads giver skolen mulighed for at udvide fra to til tre spor. Samtidig skal Specialcenter Vonsild udvides til at rumme klasserne fra Specialcenter Brændkjær, som i dag holder til i en utidssvarende bygning på Brændkjærskolen.

Peger fremad
Skoleleder Peter Nordby roser vinderforslaget for at sætte nye standarder for fremtidens skole. Det nye byggeri kommer blandt andet til at indeholde nye kreative miljøer som et makerspace til it-udvikling, et innovationsværksted og et nyt pædagogisk læringscenter.

- Jeg synes, det nye byggeri i høj grad sætter en ny standard for skolebyggeri. En standard der er visionær og peger fremad mod fremtidens skole. En skole, der får mulighederne for i den grad at leve op til skolereformens intentioner, siger han.

Når kontrakten med totalentreprenøren er underskrevet begynder projekteringen, som fortsætter til foråret 2019. Herefter starter selve byggeriet og forventningen er, at skolen står klar til brug i sommeren 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125