23948sdkhjf

Ny bydel med 900 boliger i Risskov

Århus Kommune og Domis Ejendomme har udarbejdet en helhedsplan for et 129.000 m² stort område i Risskov. Planen er at opføre ca. 900 boliger og op mod 35.000 m² erhverv.
En ny stor bydel med plads til 900 boliger og 35.000 m² erhverv er på vej i Risskov. Området er beliggende ved Vejlby Ringvej og Gustav Holms Vej og har en størrelse på ca. 129.000 m².

Århus Kommune ejer Århus Sporvejes garageanlæg, vejarealer og et rekreativt grønt område, som udgør lidt over halvdelen af arealet. Resten af arealet er dels ejet af Domis Ejendomme, dels af tre mindre virksomheder.

Enestående samarbejde
Området fremstår i dag med en uensartet erhvervsbebyggelse, der er etableret siden 1950’erne, men det skal den nye helhedsplan lave om på.

Omdrejningspunktet er en central hovedgade med høj bebyggelse, der suppleres af sidegader med boliger og grønne park- og havestrøg imellem:

- Det er et ganske enestående samarbejde med Århus Kommune, der har banet vejen for denne helhedsplan for området. Dermed lukkes et mildest talt ikke særlig pænt areal af på en flot måde, der passer godt til kvarteret, siger Lars-Erik Larsen, direktør og partner i Domis.

Vil give de omkringliggende kvarterer et løft
Planerne for bydelen omfatter desuden en stor park, og i det hele taget vil der være fokus på det grønne element.

Det kommende byggeri skal være energirigtigt og miljømæssigt bæredygtigt med blandt andet grønne facader og tage. Der skal etableres byrum, og de grønne områder skal rumme mulighed for en bred vifte af aktiviteter:

- Det er hensigten, at det nye byområde bliver mangfoldigt og såvel miljømæssigt som socialt bæredygtig. Derfor er der også tænkt i varierende boligtyper, der henvender sig til mange forskellige befolkningsgrupper, samtidig med at det grønne spiller en central rolle i området. Jeg tror på, at den nye bydel vil blive et attraktivt sted at bo, og det vil give også de omkringliggende kvarterer et løft med nye rekreative muligheder, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay.

Planen er på vej til Byrådets bord, og det er et ønske fra både den private ejer og Århus Kommune, at der arbejdes videre med en lokalplanlægning, der giver mulighed for at realisere helhedsplanen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078