23948sdkhjf

Casa bygger en hel økolandsby

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er nøgleord for nyt boligområde

Fra sommeren 2019 står 46 svanemærkede træboliger med tilhørende fælleshus og poolhus klar til indflytning i Lejre syd for Roskilde.

Byggeriet opføres som den første ”EcoVillage”, og for udvikleren af konceptet, Rikke Amalie Søndler, var det derfor noget af en milepæl at tage det første spadestik torsdag eftermiddag.

Om EcoVillage

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er de overordnede værdier bag EcoVillage, der vil levere et alternativ til det traditionelle husbyggeri i Danmark, hvor mange boliger er kendetegnet ved at være unødvendigt rummelige, dyre i vedligehold og opvarmning og sjældent fællesskabsorienterede.

Der vil være fællesspisning mandag til torsdag i fælleshuset, hvor beboerne foruden spisesal og køkken får fælles legerum, værksted/cykelværksted, øvelokale, fitnessrum, fælles vaskeri, tv-stue, kontorfællesskab, gæsteværelser og teenageafdeling.

Konceptet omfatter også delebiler, køkkenhaver og hønsegård.

Boligerne opføres som svanemærkede træhuse med et mindre privat udeareal.

- Det er virkelig stort. Det gik i gang som en drøm hos mig selv om at bo mere socialt og bæredygtigt. Tænk, hvor meget vi kan vinde ved at dele flere fælles faciliteter i vores dagligdag. Det har drevet os i EcoVillage hele vejen, og vi deler drømmen med rigtig mange andre. Nu kan de kommende beboere glæde sig til, at de kan se det blive til konkrete bygninger her i det smukke Lejre, siger hun.

”Skråningen”, som byggeriet er døbt, ligger ud til et fredet område med bevaringsværdige gravhøje. Der er planer om, at området skal være rekreativt med gå- og løberuter og dyrehold. Materialerne til bebyggelsen er bæredygtige, lokalt producerede og velafprøvede. 

Casa er totalentreprenør og opfører den nye økolandsby i samarbejde med Scandibyg og Vandkunsten.

- Vi har været i dialog med Rikke og EcoVillage, siden Rikke først fik idéen, og vi glæder os til, sammen med vores dygtige underentreprenører, at være med til at sørge for, at drømmen bliver til virkelighed, siger Casa-direktør Michael Mortensen

44 af de 46 ejerboliger er solgt, og derfor er der allerede planer om at bygge en etape 2 med yderligere 50, fortrinsvist mindre, boliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111