23948sdkhjf

Høje-Taastrups kæmpevandland vil projektere i starten af 2019

Det er fem måneder siden, at Høje-Taastrup Kommune gav grønt lys til kæmpeprojektet Nordic Water Universe med vandland, ferieboliger, konferencecenter, parkeringshuse og butikscenter.

Men endnu er der ikke sket noget på arealet mellem Holbækmotorvejen og Roskildevej i Høje-Taastrup, og lokalt har både borgere og politikere undret sig over forløbet, hvor byggestarten flere gange er blevet udskudt, siden den første præsentation af de storstilede planer i starten af 2017.

- Det er et stort milliardprojekt, vi har med at gøre, og det tager lang tid at få alt til at gå op. Og vi var nok for optimistiske, da vi meldte de første datoer ud for, hvornår man ville gå i gang, sagde borgmester Michael Ziegler tidligere på ugen til sn.dk.

Men i en pressemeddelelse slår folkene bag Nordic Water Universe fast, at projektet er på rette vej.

Her oplyses det, at der løbende har været dialog med en række entreprenører, og at der i øjeblikket føres en positiv dialog med to firmaer om byggeri af henholdsvis ferieboliger og hotel samt byggeri af forlystelserne Aqua Park og butikker.

- Den positiv dialog med entreprenørerne forventes at blive erstattet af nogle betingede ABT 18-aftaler inden året udgang, så det endelige projekteringsarbejde kan påbegyndes primo 2019, lyder det i pressemeddelelsen.

Det oplyses også, at man fortsat har ”en operativ aftale” med hoteloperatørerne Wyndham og Sophos, som i fællesskab vil skabe et resort, der skal blive en del af Wyndhams Ramada-kæde. De to parter arbejder også på at skabe et såkaldt ”Super 8”-hotel for at imødekomme en stigende interesse fra erhvervslivet om alternative overnatningsmuligheder til det København.

Ifølge sn.dk repræsenteres investorerne af rådgivningsfirmaet Nordic Corporate Finance, som oplyser, at man for nuværende ikke har yderligere kommentarer til pressemeddelelsen.

Udviklingen af Nordic Water Universe planlægges opdelt i fem etaper. Det er tidligere meldt ud, at første etape vil omfatte 51.000 etagemeter til en samlet investering på cirka 2,2 mia. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094