23948sdkhjf

Her er byggecentrenes grønne strategi

Et nyt samarbejde mellem Brancheforeningen Danske Byggecentre, Dansk Byggeri og rådgivningsvirksomheden Smith Innovation skal opkvalificere branchens viden om bæredygtigt byggeri.

Det skal ske ved at inddrage 400 byggecentre, trælaster og byggemarkeder samt hos Dansk Byggeris udførende medlemmer, skriver Danske Byggecentre i en pressemeddelelse. 

Her fremgår det også, at undersøgelser har vist, at der er udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små- og mellemstore håndværksvirksomheder.

- Bæredygtigt byggeri er øverst på dagsordenen i byggebranchen, men det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge bæredygtigt.

- Derfor er det vigtigt, at vi i byggecentrene bliver endnu bedre til at yde kyndig vejledning og hjælpe håndværkerne til at få bæredygtighed ned i øjenhøjde, siger Palle Thomsen, administrerende direktør i Danske Byggecentre. 

Han tror på, at projektet kan få stor betydning:

- Dette projekt vil højne vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende. Det vil i sidste ende gøre det nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag, siger han.

En konkret handleplan
Det nye samarbejde er ikke blot tomme ord - konkrete initiativer er allerede på vej.

Planen er, at der skal udvikles informationsmateriale og kursustilbud til de kunderådgivere, der dagligt vejleder både professionelle og private om valg af byggematerialer og byggeløsninger.

Det primære sigte er at vejlede særligt de små og mellemstore håndværkervirksomheder i at vælge og bygge bæredygtigt, så de kan give en bedre og mere kvalificeret rådgivning om bæredygtige valg til deres kunder.

Et andet vigtigt element i projektet er udvikling af informations-/kursusmateriale til Dansk Byggeris udførende medlemmer. Således arbejder parterne på at højne vidensniveauet på såvel udbud og efterspørgselssiden.

Det nye materiale udarbejdes i tæt samarbejde mellem de tre projektparter og med inddragelse af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både byggecentre og udførende, der skal være med til at kvalificere det konkrete informations- og kursusmateriale, så det bliver i øjenhøjde og handlingsanvisende for dem, der i praksis skal bruge det.

Projektet har arbejdstitlen ”Dit bæredygtige valg” og er støttet af støttet af Grundejernes Investeringsfond.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109