23948sdkhjf

Billeder: Nu rejses de første træhuse i økolandsby

Deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed er nøgleord for det nye boligområde, som Casa, Vandkunsten og Scandi Byg er i færd med at bygge i Lejre syd for Roskilde.

I sidste uge blev de første moduler fragtet til byggepladsen fra Scandi Bygs fabrik i Løgstør i Nordjylland. Og til næste sommeren står de første af de i alt 46 boliger i bofællesskabet Skråningen klar til indflytning.

- Hele tankegangen bag konceptet er at skabe økolandsbyer, hvor miljø, bæredygtighed og fællesskab er i højsædet. Alt lige fra dele-plæneklippere og -motorsave til solceller og byggematerialer er tænkt ind i økosamfundet, fortæller stifter af EcoVillage-konceptet, Rikke Amalie Søndler.

Skråningen er et ganske særligt projekt for Scandi Byg. Virksomheden opnåede i foråret grundlicens til produktion af svanemærket modulbyggeri, og de moduler, som i sidste uge blev fragtet til Lejre, er de første svanemærkede moduler, der er fremstillet på fabrikken.

- Vi har gennem mange år haft fokus på bæredygtigt byggeri, og derfor har certificeringen heller ikke krævet radikale ændringer for os, men blot at vi skal være bedre til at dokumentere det. Nu har vi fået papir på det, og det kan forhåbentlig bidrage til, at bæredygtigt byggeri snart bliver mainstream i branchen, siger administrerende direktør Thomas Raunsbæk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11