23948sdkhjf

Top10: Med inspiration fra New York

Det sidste byggeri på Havneholmen får sin egen udgave af New York High Line. Læs mere og se listen over de største byggerier i oktober.

I sommeren 2020 flytter softwarefirmaet SAS Institute som den første lejer ind i det nye kontorhus CPH Highline, som Skanska opfører på Havneholmen i København.

Navnet er en direkte reference til New York High Line; den gamle højbane på Manhattan som tidligere blev brugt til godstransport, mens som i dag er omdannet til en velbesøgt bypark.

- Med inspiration fra New York High Line anlægger vi en sammenhængende tagterrasse, der går hele vejen fra de nederste arealer og op til toppen. Der bliver fællesarealer i form af sammenhængende terrasser over hele bygningen, fortæller adm. direktør Peter Nymann-Jørgensen fra Skanska.

Tagterrassen bliver husets signatur og skal, sammen med beliggenheden ved vandet midt i byen, gøre det attraktivt for større, internationale virksomheder at etablere kontor på adressen. De kommende lejere får også adgang til et stort haveanlæg, der deles med beboerne i boligbyggeriet Skibbroen, som Skanska færdiggjorde for nogle år siden.

Fra landfast til lille ø 
CPH Highline er det sidste projekt på Havneholmen, og dermed afslutter Skanska 12 års arbejde med at skabe en ny bydel med boliger og erhverv ved havnen, få kilometer fra Københavns centrum.

- Da vi startede på Kalvebod Brygge, var det et hjørne af byen, som slet ikke var udviklet. Jeg synes, vi har formået at løfte niveauet på Havneholmen og skabt et vellykket mix af boliger og erhverv – og et byrum hvor der er liv hele døgnet rundt. Vi har gravet op og ført kanaler ind, så hele Havneholmen i dag ligger som en lille ø, hvor den tidligere var landfast ud til Vasbygade og Kalvebod Brygge, siger Peter Nymann-Jørgensen.

Omkring 1.000 medarbejdere vil have daglig arbejdsplads i CPH Highline, når hele det 31.500 kvadratmeter store kontorbyggeri er færdigbygget. I første omgang opføres 16.500 kvadratmeter, hvoraf SAS Institute har sat sig på lidt mere end en tredjedel. Hvornår det samlede byggeri står færdigt, afhænger af, hvor hurtigt lokalerne udlejes. Ifølge Peter Nymann-Jørgensen forhandler Skanska aktuelt med flere virksomheder.

CPH Highline er tegnet af Holscher Nordberg og opføres af KPC. Det er planen, at byggeriet skal DGNB-certificeres.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125