23948sdkhjf

Hobro-entreprenør bygger prisvindende boliger på Frederiksberg

I slutningen af december begynder byggeriet af 41 nye boliger med et bruttoareal på 1.972 kvm til unge studerende og unge flygtninge. Konceptet hedder VenligboligPlus, og det skal skabe flere billige boliger og endnu bedre integration.  

BM Byggeindustri fra Hobro er entreprenør på byggeriet, som har Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) v. KAB som bygherre. Projektet er samtidig et samarbejde mellem FFB, Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune.  

Der opføres 38 ungdomsboliger med to værelser og tre ungdomsboliger med et værelse plus køkken og bad. Derudover er der fælles opholdsrum og fælles tagterrasser. Boligerne ligger i tre klynger i fire etager, som har fælles køkken og opholdsrum i stueetagen og fælles tagterrasser. Fælles rum er orienteret ind mod det fælles gårdrum og væk fra naboejendommene. 

Prisbelønnet koncept
Venligbolig er et nytænkende  koncept for integration af flygtninge. Sidste år var det blandt vinderne, da Danish Design Award-trofæerne blev uddelt. Konceptet, der er skabt af ONV Arkitekter og 2+1 Idébureau i samarbejde med WHR Entreprise, bygger på idéen om at bruge præfabrikeret byggeri til at skabe billige flytbare boliger af høj kvalitet.

Projektet er dermed tænkt med et særligt integrationskoncept, hvor halvdelen af beboerne er unge studerende, som vil være mentorer for de unge flygtninge, der flytter ind i den øvrige halvdel af boligerne.  

De nye boliger forventes at stå færdige i oktober 2019. Derefter kommer unge studerende og unge flygtninge til at bo side om side i de små boliger på Roskildevej på Frederiksberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095