23948sdkhjf

Ansigtsløft til 370 mio. kroner

Himmerland Boligforening er klar til at gennemføre en omfattende ind- og udvendig renovering af to afdelinger med i alt 406 familieboliger i Aalborg Øst.
Himmerland Boligforenings afdelinger på Sallingsundvej og Tambosundvej består af 38 bygninger, som alle er opført omkring 1980.

I årenes løb er der blevet slidt meget på bebyggelsen, og med renoveringen ønsker boligforeningen at sikre, at det i fremtiden vil være mere attraktivt at bo i denne del af Aalborg:

- Der er opstået en del byggetekniske skader, og boligerne er ikke længere alle lige tidssvarende. Friarealerne er slidte, og der er for høje udgifter til opvarmning. Der er også en højere fraflytningsgrad end i flertallet af vores øvrige byggerier, og de mange fraflytninger belaster afdelingernes økonomi, forklarer direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Boligblok rives ned
Den omfattende renovering består blandt andet af en ændring i bygningernes facadeudtryk og boligernes størrelse, så der bliver flere store boliger.

Desuden skal der etableres boliger tilpasset ældre og handicappede, ligesom en række boliger vil blive udvidet gennem inddragelse af tagrummet, så de fremover bliver i to plan. Dermed vil blokkene punktvis komme til at fremstå med en udnyttet og markeret tagetage:

- Dertil kommer, at vi vil forbedre afdelingernes friarealer og adgangsforhold. I den forbindelse vil vi rive en boligblok med 11 boliger ned og på dette sted opføre et aktivitetshus, siger Ole Nielsen.

De to afdelinger består af 38 beboelsesbygninger i tre etager. Byggeriet rummer 406 familieboliger i størrelser fra et til fire rum samt to fælleshuse og garageanlæg.

Om Himmerland Boligforening
Foreningen er stiftet i 1944 og indviede sin første afdeling tre år senere. I de efterfølgende mere end 60 år har Himmerland Boligforening bygget syd, øst og vest for Aalborg og nu og da også i den centrale del af byen, så der i dag er i alt 5.300 lejemål fordelt på et halvt hundrede afdelinger.

Himmerland Boligforening har 12-14.000 beboere og er dermed den største af sin art i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109