23948sdkhjf

NCC-selskab vinder 120 millioners universitetsbyggeri

Jakobsen & Blindkilde vinder opgave med at udvide Syddansk Universitet (SDU) i Esbjerg med en ny bygning til 120 millioner kroner – NCC-selskabets tiende skolebyggeri på fem år.

- Vi har rigtig god erfaring i at bygge uddannelsessteder og har igennem årene opnået en dyb forståelse for de behov, der er i læringsmiljøer. Det gælder f.eks. gode lydforhold, så støj ikke generer de studerende og gode, åbne rum, hvor mange kan lære sammen i inspirerende omgivelser, siger projektdirektør Henrik Eriksen, Jakobsen & Blindkilde.

Partnere i projektet er Cubo Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører.

Bygningen på 7.750 kvm i to etager og vil blive opført i tilknytning til den eksisterende campus i den nordøstlige del af byen. Projektet indeholder også 300 kvm kælder og 200 kvm renovering i forbindelse med den tilkobling, der skal ske mellem det eksisterende byggeri og den nye bygning. Desuden vil p-pladsen blive udvidet med 150 pladser.

Den nye tværfaglig fakultetsbygning skal stå klar om halvandet år og gide studerende og forskere indenfor sundhed, samfund og humaniora bedre forhold i Esbjerg.

Byggeriet starter lige til påske
Projektet er opstået i et samarbejde mellem SDU i Esbjerg og UC Syd. Det skal skabe et tværfagligt miljø mellem institutionerne og på den måde vise en karrierevej fra en professionsbachelor til en kandidatuddannelse på universitetet.

Selve bygningen vil blive opført i røde teglsten som de eksisterende og i ophængt murværk, så det ser ud som om bygningen svæver. Indenfor er der både læringstrapper, hvor mange studerende kan sidde og se på storskærm ligesom der vil være to kunstnerisk udsmykkede og udendørs atrium-gårde. Bygningen vil indeholde i alt 11 klasselokaler, et bibliotek og kontorer til administrativt personale.

Byggeriet går i gang til påske og skal være færdigt i sommeren 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11