23948sdkhjf

Søhøjlandet skal gro i Silkeborgs gågader

SLA har vundet opgaven om at udvikle de centrale gågader og pladser i Silkeborg. Sammen med et team bestående af Viggo Madsen, Urban Creators og Ry Outdoor 365 skal SLA i de næste tre år nytænke og forny de centrale gågader Vestergade, Søndergade og Søndertorv. 

Oplægget lyder, at Søhøjlandets landskab skal flettes ind i de centrale handelsgader i Silkeborg midtby. Vinderkonceptet går ud på at flette natur og landskab ind i midtbyen og ved hjælp af træer, vand og grøn beplantning regulere mikroklimaet så det bliver endnu bedre at leve, shoppe og drive forretning i Silkeborg - hele året rundt. 

- Team SLA har præsenteret et oplæg med en klar og tydelig grøn ambition. De har forstået og indarbejdet Silkeborgs DNA med de grønne skove og blå søer, og vi synes det er spændende, at de vil tage naturen ind i bybilledet. Vi glæder os til at se idékonceptet blive videreudviklet til et skitseforslag med plads til både butikslivet og konkrete bud på gode lege- og opholdsarealer for alle aldersgrupper, siger Hans Okholm, Formand for Plan- og Vejudvalget i Silkeborg Kommune. 

Fakta: Team SLA 

SLA (hovedrådgiver og arkitekter)

Viggo Madsen (ingeniør)

Urban Creators (rådgivning af byudvikling)

Ry Outdoor 365 (outdoor i byudvikling)

Når naturen flytter ind i gågaderne vil vand og grøn beplantning regulere mikroklimaet. Det betyder, at det bliver endnu bedre at shoppe og drive forretning i Silkeborg hele året rundt, fordi beplantning vil beskytte mod regn og skarp sol og skabe attraktive opholdsarealer. 

Tydelig proces
Udover den grønne ambition vejede team SLA’s udførlige procesbeskrivelse og solide erfaring fra tidligere projekter også tungt på vægtskålen, da vinderen skulle vælges. 

- Teamet har sat erfarne folk på projektet, som tidligere har arbejdet med lignende projekter. Det har givet dem en stor forståelse for detailhandlen og de handlende, og de er skarpe på, hvordan de helt lavpraktisk vil håndtere opgaven. De ved, at processen kræver kommunikation og information, og det er vigtigt for at sikre en god proces for både butikkerne, de handlende og under selve byggeriet. Det er tydeligt, at de har håndteret den slags processer før, fortæller Birgit Holst, projektleder i Silkeborg Kommune.

Projektets tidsplan

Kontraktarbejdet mellem parterne begynder efter d. 8. februar 2019.

Rådgiverteamet har til sensommeren 2019 til at udarbejde en færdig skitse af projektet

Første spadestik forventes at tages primo 2020

De nye gågader forventes at stå færdig i medio 2022

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096