23948sdkhjf

Boligforening bygger ni etagers boligtårn i Kolding

Kolding bliver 61 ungdoms- og familieboliger rigere.

Boligorganisationen Alfabo har netop fået grønt lys fra Kolding Kommune til at udvide ungdomsboligerne i Kolding Åpark med de mange boliger. 

Der bliver tale om en tilbygning i form af et selvstændigt tårn i ni etager, som kommer til at rumme 38 etværelses, 18 toværelses og 5 fireværelses boliger.  

Byggeriet kommer til at koste 75 mio. kr. og får et lovpligtigt grundkapitalindskud fra Kolding Kommune på cirka 7,5 mio.kr. 

Efter planen er de nye lejligheder klar til indflytning til semesterstart i september 2020.

Opvarmet med spildvand
Det er ikke kun den orange farve på det eksisterende ungdomsbolig-byggeri i Design City, der får byggeriet til at skille sig ud.

BlueKolding, kommunens spildevandsselskab, vandt tilbage i 2017 en Danish Design Award for at udvikle en løsning, hvor de 83 ungdomsboliger bliver opvarmet med energien fra spildevand. Boligbyggeriet med spildevand som varmekilde bliver nu endnu større, når de 61 nye lejligheder også bliver opvarmet med samme teknologi.

BlueKolding er desuden indstillet til Energy Globe Award 2019 for løsningen.

300+ ungdomsboliger
Design City er en del af campus-området i Kolding, hvor Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, VUC og HF og snart også IBA Erhvervsakademi er placeret. 

I de seneste fem år er der bygget knap 300 ungdomsboliger i Koldings campus-område og flere er på vej. Ud over tilbygningen til Alfabos ungdomsboliger i Design City, bygger AAB/Bovia lige nu 94 nye ungdomsboliger tæt på IBA Erhvervsakademi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109