23948sdkhjf

To får købsret på 75.000 m2 byggeri på Aarhus' Sydhavnskvarter

A. Enggaard A/S og PFA DK Ejendomme Lav A/S skal udvikle Sydhavnskvarteret i Aarhus.

Det står klar efter, at Aarhus byråd onsdag aften vedtog at indgå aftale om køberetter til de første arealer i Sydhavnskvarteret med de to selskaber. For A. Enggaards vedkommende omfatter aftalen 65.000 etagemeter og for PFA DK Ejendomme Lav køberet til cirka 10.000 etagemeter. 

Køberne skal i løbet af det kommende halve år sammen med Aarhus Kommune udarbejde en bydelsplan for den nordlige del af Sydhavnskvarteret, området mellem Jægergårdsgade og Havnesporet. Processen skal klarlægge det fysiske og strategiske grundlag for udvikling af området i overensstemmelse med kommunens udviklingsplan for Sydhavnskvarteret. 

Ni bød sig til

Aarhus kommune modtog ni bud fra udviklere og entreprenører på købsretterne i Sydhavnskvarteret. 

- A. Enggaard A/S

- PFA DK Ejendomme Lav A/S

- NCC Property Development A/S

- KPC Ejendomsadministration

- Raundahl & Moesby A/S 

- Arkitektgruppen Ejendomme A/S

- Eriksen Group Holding A/S

- The Creators Community A/S og Koteng Holding A/S

- Aktieselskabet CBH, Casa Holding A/S og Casa A/S

To hoteller, kultur og kreative virksomheder
Processen med bydelsplanen skal klarlægge præcist, hvilke funktioner køberne skal opføre på deres byggefelter. Indtil videre arbejdes der med to hoteller, restauranter, kreative virksomheder, kreative uddannelsesinstitutioner og kultur. 

Samtidig med udbuddet af køberetter har Teknik og Miljø gennemført et ”Open Call”, hvor interesserede brugere vil kunne byde ind med en interesse i en kommende placering og funktion i området. I den kommende proces med udarbejdelse af bydelsplanen vil disse interessetilkendegivelser indgå som en vigtig del af udformningen af planerne og placeringen af byggefelter og funktioner. 

Aftalerne om køberet er betinget af, at Aarhus Kommune kan godkende bydelsplanen og det projekt, som køberne skal opføre på de erhvervede byggefelter. 

Det forventes, at bydelsplanen udarbejdes i foråret 2019.

Det vil de bygge

A. Enggaards tilbud i Zone B, den nordligste del af det udbudte område, fordeler sig på 21.000 kvm kontor og 900 kvm retaurant/detail. 

I Zone C fordeler A. Enggaards tilbud sig på 20.900 kvm kontor, 11.000 kvm til hotel samt 1.300 kvm til detail/restaurant og 6.800 kvm til kultur og offentlige formål.

A. Enggaard har Aart Architects, Labland Architects, Rum3 Studio, ATP Ejendomme og Schmidt Hammer Lassen med på holdet. 

De 10.000 kvm købsretter, som PFA Ejendomme Lav får i Zone D, områdets sydligste, fordelte sig i tilbuddet på 4.000 kvm kontor, 4.000 kvm hotel, 1.000 kvm detail og restaurant samt 1.000 kvm til kultur og offentlige funktion. 

PFA Ejendomme Lav har udarbejdet tilbuddet sammen med Kilden & Hindby, Leander Group og Briq

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109