23948sdkhjf

Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri

Da SER Hegn A/S i Fredericia fik ordren på 70 km vildsvinehegn, opstod et akut behov for mere plads, men tiden var knap. I løbet af 14 dage opførte HM Entreprenør A/S i tæt samarbejde med udvalgte underleverandører; en administrationsbygning med fem kontorer, kantine, teknikrum og garderobe, en opbevaringshal på 450 m² samt et lager og en pakkehal på 140 m². Derudover blev der lagt 16.000 m² stenbelægning og sat hegn, porte og lysmaster op.

Vi har lært meget

Det er ikke sidste gang, at HM Entreprenør A/S og SER Hegn A/S prøver kræfter med flerholdsskift, for Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri har givet stof til eftertanke og masser af inspiration

– Jeg har allerede indført aftenhold i forbindelse med opsætningen af hegn ved grænsen, fortæller direktør for SER Hegn A/S, Henrik Hallenberg Rasmussen, der erkender, at skiftehold fungerer langt bedre, end han havde forestillet sig. Hos SER Hegn A/S er der blevet arbejdet døgnet rundt i de 14 dage byggeriet varede. Hos HM Entreprenør A/S meldte 30 medarbejdere sig til projektet i løbet af syv minutter, da Michael Mortensen spurgte, hvem der ville være med.
Underleverandørerne havde heller ingen problemer med at stille hold.
– Vi havde fra starten sat et hold af samarbejdspartnere, som vi kender og ved står ved deres ord. Der har samtidig været en meget klar kommunikation fra Henriks side, så ingen har været i tvivl om forventninger og krav til byggeriet, siger Michael Mortensen.

En øjenåbner
– Projektet har været en øjenåbner, og vi har fået inspiration til at effektivisere på den gode måde. At arbejde i døgndrift betyder blandt andet sparet tid på ikke at skulle starte op og lukke ned, oprydning er sket løbende, og så har kapaciteten på de meget dyre entreprenørmaskiner kunnet udnyttes fuldt ud, hvilket giver en billigere produktionspris på trods af ekstra tillæg for aften- og natarbejde. Orienterings- og sikkerhedsmøder samt overleveringer er foregået i forbindelse med de pauser, vi har holdt hver tredje time, hvilket også har sparet os for en masse papirarbejde.
Endelig har lastbilerne haft masser af plads på vejene i aften- og nattetimerne, siger Michael Mortensen. Der var givet håndslag på prisen, og ugen efter at arbejdet var slut, var alle regninger betalt.
Henrik Hallenberg Rasmussen er meget tilfreds med arbejdet:
– Der er ingen opgaver, der hænger, og jeg står ikke med en mangelliste, som jeg kan vente flere år på, bliver udbedret. Det har været en rigtig god oplevelse.

HM Entreprenør A/S i Horsens startede i 1971 som Henning Mathiassens Entreprenørforretning, men blev i 2008 købt af Michael Mortensen.
I dag beskæftiger firmaet 113 medarbejdere og har stiftet søsterselskaberne
HM Grus og HM Genbrug.
SER Hegn A/S er landets største leverandør af perimetersikring, herunder hegn, porte, bomanlæg, pullerter m.m. Hovedsædet ligger i Fredericia med flere afdelinger i Jylland og på Sjælland samt i Sverige og Schweiz.

www.hm-as.dk og www.ser-hegn.dk 

Sjov og spændende opgave

SCANVIEW A/S har leveret Time-Lapse Movie, videoovervågning og ANPR-system til Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri hos SER Hegn A/S. SCANVIEW kunne flere gange registrere op til 50 brugere, der samtidigt fulgte liveoptagelserne af det spektakulære byggeri

Inden byggeriet gik i gang, havde SCANVIEW rejst en mast med to kameraer til Time-Lapse Movie. Ét med høj opløsning og ét med almindelig standard opløsning.
- Time-Lapse Movie streamer 24/7. Det er en god måde at få et overblik over aktiviteterne – både de lovlige og de ulovlige - på en byggeplads, også når man ikke er der. Efterfølgende bliver optagelserne klippet sammen, så de for eksempel kan anvendes på kundens hjemmeside, fortæller direktør og indehaver Torsten Ussing. Se Time Lapse Movie fra Danmarks hurtigste erhvervsbyggeri på https://www.dheb.dk/

Nummerplade som adgangskort
SCANVIEW havde 1-3 teknikere koblet på opgaven. De havde meldt sig frivilligt og måtte som alle andre stå til rådighed døgnet rundt.
– Vores teknikere syntes, at det var en sjov og spændende opgave at være med på. De skulle ind på forskellige tidspunkter for at trække kabler og installere kameraerne, efterhånden som mast og porte kom på plads. Derefter skulle kameraerne indjusteres.
Vi har sat fem HD kameraer op, der overvåger pladsen og indgangen, og så er der to kameraer til ANPR-systemet, som står for Automatic Number Plate Recognition. Med ANPR slipper man for at udlevere koder til porten eller have en fast portvagt siddende. Porten åbner kun for de nummerplader, som er registreret i systemet. Det er nemt at koble nye brugere på og slette dem igen, når de ikke skal have adgang længere, forklarer Torsten Ussing.
SCANVIEWs kernekompetence er sikring med hovedvægten lagt på videoovervågning, adgangskontrol og alarmer.

SCANVIEW A/S blev grundlagt i 2006. De er i dag Danmarks største projekthus indenfor professionel videoovervågning. De leverer totalløsninger fra rådgivning til montage og vedligeholdelse. SCANVIEW trækker på et internationalt netværk og er blandt andet forhandler af tyske Dallmeier (ITV). Firmaet beskæftiger 27 ansatte og har afdelinger i Fredericia og Rødovre.
Herudover ejer de datterselskabet SCANVIEW Systems, som leverer trafik og parkerings løsninger

www.scanview.dk og www.scanviewsystems.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079