23948sdkhjf

To hold dyster om akuthospitalet på Bispebjerg

Fremtidens hospital på Bispebjerg skal enten bygges af entreprenørkonsortiet RdE/Pessina eller Salini Impregilo/Pizzarotti.

Disse to joint ventures er blevet udpeget af Region Hovedstaden til at afgive bud på, hvordan byggeriet af det 77.500 kvadratmeter store Akuthus i Nyt Hospital Bispebjerg skal forløbe.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Milliardkontrakt
Kontrakten til en værdi af 1,5 milliarder kroner underskrives i starten af 2020, og her afgøres det, hvem der skal bygge de nye rammer for fremtidens patientbehandling på Bisbjebjerg Hospital. 

- Det er nogle rigtig stærke og erfarne spillere, der har budt ind på opgaven, så vi er tilfredse med udfaldet af prækvalifikationen. Nu går vi ind i en tilbuds- og forhandlingsfase, hvor vi skal i tæt dialog med firmaerne, så vi til slut kan stå med den helt rette partner, siger projektchef Lene Stevnhoved, Nyt Hospital Bispebjerg.

Kendt fra metrobyggeriet
Salini Impregilo er Italiens største entreprenørvirksomhed, som er mest kendt herhjemme fra Metrobyggeriet. Konsortiepartneren Pizzarotti er et andet stort entreprenørfirma. Underrådgiverne er den østrigske hospitalsplanlægger Vamed, Sweco Architects og danske Creo Arkitekter.

Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet Fjordforbindelsen, der blandt andet omfatter en ny bro over Roskilde Fjord, og firmaet er også med i opløbet om at bygge Nyt Hospital Nordsjælland.

Firmaet har dannet joint venture med den mindre italienske entreprenør Pessina. På rådgivningssiden peger holdet på EKJ Rådgivende Ingeniører sammen med arkitekt- og ingeniørfirmaet Politecnica, som også er underrådgiver på det nye Universitetshospital i Køge.

Akuthuset på Bispebjerg er en 77.500 kvadratmeter stor udvidelse af det eksisterende hospital, og omdrejningspunktet for det nye byggeri er en ny fælles akutmodtagelse.

Det nye hospital forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.

Fakta om Nyt Hospital Bispebjerg

  • Byggeriet udbydes som en totalentreprise med forhandling. Kontraktsummen er ca. 1,5 milliarder kroner af et samlet budget på 3,43 mia. kr. i 2019-priser.
  • Byggeriet af Akuthuset begynder umiddelbart efter kontraktindgåelsen, og entreprisen for det nye hospital forventes at være afsluttet i 2024.
  • Akuthuset er tegnet af KHR Architecture, EYP Health og Arup.
  • Region Hovedstadens Center for Ejendomme bygger Nyt Hospital Bispebjerg, der er finansieret af Kvalitetsfonden.
  • Region Hovedstaden investerer de kommende år 20 mia. kr. i hospitalsbyggerier, heraf kommer 9 milliarder kroner fra Statens Kvalitetsfond. 
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094