23948sdkhjf

Nyt nordjysk psykiatribyggeri bliver OPP

15.000 kvm udbygning af Nordjyllands nye psykiatribyggeri ved Nyt Aalborg Universitetshospital

Byggeriet af det nye universitetshospital i Aalborg Øst er i fuld gang. Nu har regionsrådet i Region Nordjylland så godkendt den fortsatte udflytning af psykiatrien til nye faciliteter ved Nyt Aalborg Universitetshospital. 

- Denne fortsatte udflytning af Psykiatrien betyder, at alle faciliteter på Mølleparkvej fraflyttes i løbet af få år, og at regionen kan frasælge bygningerne, siger Ulla Astman, regionsrådsformand, i en pressemeddelelse fra Region Nordjylland. 

Med det nye byggeri får de psykiatriske patienter enestuer samt adgang til udendørsarealer, aktiviteter og terapiområder mv, tilføjer hun. 

Lokal totalentreprenør er godt på vej
Totalentreprenøren TL Byg er godt i gang med første etape af byggeri til Psykiatrien, som omfatter byggeri af omkring 11.000 kvm til blandt andet den akutte psykiatri, retspsykiatri og psykiatrisk skadestue. 

Det nye byggeri forventes at blive godt 15.000 kvm, og det skal placere i den sydlige del af Hospitalsbyen, hvor det vil ligge i forlængelse af det igangværende Psykiatribyggeri ned mod Egnsplanvej. 

Regionsrådet har besluttet, at det nye byggeri skal udføres som et projekt i Offentligt Privat Partnerskab (OPP). 

Byggeriet af første etape blev påbegyndt i marts 2018, og der afholdes rejsegilde på de første 11.000 kvm fredag den 3. maj. Første etape forventes at være driftsklar i 2020/2021, og anden etape forventes driftsklar tre år senere. 

Samlede sengeafsnit
Udover Mølleparkvej i Aalborg har Psykiatrien i dag også funktioner på Brandevej i Aalborg. Det er planen at samle alle voksenambulatorier fra Aalborg på Brandevej i et ambulatoriehus med ambulant udredning og behandling af voksne psykiatriske patienter. De nuværende to sengeafsnit på Brandevej vil blive flyttet ud til de øvrige sengeafsnit på det nye universitetshospital. 

I dag råder Børne- og Ungdomspsykiatrien over et sengeafsnit med 11 senge samt fire senge til patienter over 18 år med spiseforstyrrelser, der fysisk er placeret i voksenpsykiatrien. Børne- og Ungdomspsykiatri inklusiv børne- og ungeambulatorier vil også blive samlet ved det nye universitetshospital, idet Børne- og Ungepsykiatrien får øget sin kapacitet med et Spiseforstyrrelsesafsnit med 10 senge og et alment børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit med 12 senge. Samlingen vil betyde, at kapaciteten udvides med i alt syv senge. 

Til Psykiatrien i Aalborg hører også Ældrepsykiatrien i Region Nordjylland, som regionsrådet har besluttet skal forblive i Brønderslev. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109