23948sdkhjf

Soppebassin topper tre etagers p-kælder

Casa er nu færdig med arbejdet på Langelands Plads på Frederiksberg - Danmarks første skybrudsplads.  

Fredag fejrede man indvielse af pladsen, som er med til at løse fire samfunds- og miljøudfordringer: håndtering af skybrud, rensning af overfladevand for miljøfremmede stoffer, modvirkning af Urban Heat Island Effect samt rensning af luften. Det skriver arkitekt på projekter, Rum, i en pressemeddelelse. 

Der er i projektet stor fokus på bæredygtighed i både valg af materialer, energioptimering, belysning mv. 

Fakta: Langelands Plads

Byrumsfornyelse af Langelands Plads samt parkeringskælder i tre etager med 200 parkeringspladser.

I alt 6.700 kvm.

Bygherre: Frederiksberg Kommune

Totalentreprenør: Casa

Bygningsdrift og vedligehold: Apcoa

Ingeniør: Rambøll

Arkitekt: Rum

Efter transformationen er Langelands Plads blevet til et imødekommende byrum hvor der er indtænkt aktiviteter for forskellige målgrupper, så som legelandskab, et 300 kvadratmeter soppebassin med fontæner, begrønnet boldbur og hyggekroge med bænke afskærmet af grønne beplantninger til gavn for beboerne i området. 

Under Langelands Plads er der etableret en parkeringskælder i tre etager med 200 parkeringspladser. Områderne både under og over jorden er designet som et sammenhængende byrum, hvor de overordnede elementer som trappetårne, udformning af ramper, wayfinding mv. hænger sammen og skaber genkendelighed og identitet. Flow omkring parkeringsanlæg og forhold til trafikhåndtering har ligeledes været fokusområder. 

Arkitektfirmaet Rum vandt i 2016, i samarbejde med Casa, Apcoa og Rambøll, den prestigefyldte konkurrence om Langelands Plads i OPS-aftale (Offentligt Privat Samarbejde) for Frederiksberg Kommune. Opgaven omfatter byrumsfornyelse samt etablering af parkeringsanlæg i på central plads i byens centrum. 

Med i aftalen er option på yderligere to tilsvarende opgaver på Julius Thomsens Plads samt ved Frederiksberg Rådhus. De to yderligere optioner er på henholdsvist ca. 200 og ca. 400 p-pladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11