23948sdkhjf

Stort projekt i Carlsberg Byen har fundet sin vinder

Fem arkitektteams har siden maj konkurreret om et ca. 80.000 m² stort projekt i Stationsområdet i Carlsberg Byen. Tirsdag blev vinderen kåret.
Et arkitektteam bestående af Vilhelm Lauritzen Architects, Christensen & Co Arkitekter, Cobe, Effekt og Nord Architects har netop vundet konkurrencen om Stationsområdet, det såkaldte Byggeafsnit 8, i Carlsberg Byen.

Projektet omfatter i alt ca. 80.000 m²; herunder blandt andet 54.000 m² til undervisning samt et 100 meter højt og ca. 12.000 m² stort tårnhus med boliger.

Carlsberg Ejendomme udskrev konkurrencen den 30. maj, og fire teams, alle bestående af fem arkitektfirmaer, har siden arbejdet på at skabe en aktiv og varieret bydel, hvor historien i området fastholdes samtidig med at nye principper for livet i den moderne storby tænkes ind.

Retningsgivende for Carlsberg-udbygningen
Carlsberg Ejendomme oplyser på projektets hjemmeside, at ingen af de fire teams har kunnet nå at give et fuldkomment fyldestgørende bud på, hvordan opgaven løses, men alle har leveret " værdifulde svar ", som holder " høj arkitektonisk kvalitet ".

Det vindende forslag får bl.a. følgende ord med sig fra dommerne:

- Med kantzonen som udgangspunkt bliver bylivet tænkt udefra og ind i bygningerne, og omvendt bliver bygningernes liv tænkt indefra og ud i byrummet. Det er kantzonens store potentiale, dette forslag udforsker, og dette skønnes at kunne blive retningsgivende for, hvordan den kommende Carlsberg-udbygning vil komme til at ske.

Fakta om projektet
Bygningskomplekset i Stationsområdet skal indeholde arealer til undervisningsbyggeri (ca. 54.000 m²), et 100 meter højt tårnhus med boliger (ca. 12.000 m²), boliger i øvrigt (ca. 2.000 m²), arealer i stueetagen til dagligvarebutik, detailhandel, cafeer o.l. (ca. 7.000 m²) samt arealer til erhverv (ca. 5.000 m²).

Bebyggelsen skal sammenbygges med den eksisterende fredede bygning "De hængende haver" på 7.500 m². Derudover skal der bygges parkeringskælder i to etager.

Ifølge Carlsberg Ejendomme forudsætter projektet, at der indgås bindende aftale med professionshøjskolen UCC, der har planer om at bygge en ny skole til 10.000 studerende i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11