23948sdkhjf

Tilpasset Inwido ser frem mod nye mål

En lukning af Dansk Vinduesindustri har kostet dyrt, men ifølge direktør Mads Storgaard Mehlsen er tilpasningerne ovre for denne gang. Forventningen er en mindre vækst i 2011.
Inwido Denmark A/S, der er moderselskabet bag selskaberne Inwido Produktion, Storke, Outline, KPK, Frovin og Pro Tec, har været igennem en turbulent tid med fabrikslukninger og tilpasninger flere steder i organisationen.

Men efter et par år, hvor nedskæringer har stået øverst på dagsordenen, er man nu igen klar til at se fremad i den danske del af vindueskoncernen Inwido.

- Vi har været inde og tilpasse os de senere år, både hos de timelønnede og funktionærerne. Vi har skåret ned med cirka 10 % siden ultimo 2008. Får vi en finanskrise 2, tør jeg ikke sige, hvad der sker, men ud fra markedet er vi nu, hvor vi skal være, siger adm. direktør Mads Storgaard Mehlsen til Building Supply.

Tung beslutning at lukke en fabrik
Den tungeste post i det nyligt udsendte 2010-regnskab er lukningen af fabrikken Dansk Vinduesindustri (DVI), der indtil videre har kostet Inwido 57,6 mio. kroner i af- og nedskrivninger.

Fabrikken, der fremstiller vinduer til projektmarkedet, har været tabsgivende i en længere periode, og lukker endeligt ned for produktionen i næste uge.

- Allerede i 2010 tog vi beslutningen om ikke at fortsætte med det produkt, som DVI producerer. Derfor tog vi store nedskrivninger på lager, produktionsapparat, goodwill, patenter og udviklingsomkostninger til netop dette produkt sidste år, forklarer Inwido-direktøren.

I første omgang var det hensigten fortsat at benytte fabrikken, men dette grundlag faldt væk, da Inwido i april måned offentliggjorde overtagelsen af Pro Tec Vinduer .

- Det er en stor og tung beslutning at lukke en fabrik. I dette tilfælde hænger det sammen med, at det lykkedes os at komme igennem med købet af Pro Tec, og internt offentliggjorde vi de to beslutninger samtidig. Pro Tec er et stort navn inden for innovation, og samtidig har de et produkt, der ligner det, vi laver på DVI – bare bedre og mere lønsomt, forklarer Mads Storgaard Mehlsen.

Halvdelen tilbydes nyt job
DVI-fabrikken, der ligger i Farsø, beskæftiger 35 ansatte, og direktøren forventer, at der vil være beskæftigelse til 15-20 af disse i andre dele af koncernen:

- Vi har allerede flyttet nogle medarbejdere til anden fabrik i Farsø og forventer at flytte flere i efteråret, hvor der traditionelt er stigende aktivitet. Vi kan ikke tage alle, men jeg håber, at vi kan samle halvdelen op, siger Mads Storgaard Mehlsen, der forventer, at lukningen kommer til at koste yderligere et ”millionbeløb” i 2011.

- Præcist hvor meget er svært at sige. Det afhænger jo en del af den sidste periode, herunder anvendelsesmuligheder for maskiner og så videre, tilføjer han.

Har potentiale til mere
Med afviklingen af DVI har Inwido Denmark fået lukket et stort hul i pengekassen. Ser man på de øvrige selskaber, skiller KPK Døre & Vinduer sig ud med et 2010-resultat på 64 mio. kroner. De øvrige går omtrent i nul samlet set.

- Hvis vi indregner resultater for datterselskaberne og isolerer nedskrivninger, vil vi stå med et overskud i 2010 på ca. 50 mio. kroner før renter. Det er ikke tilfredsstillende, men markedet taget i betragtning er det acceptabelt, siger Mads Storgaard Mehlsen.

For markedet som helhed forventer han ikke fremgang i indeværende år, hvor vinduesindustrien er kommet fra start med et minus på 15 % i 1. kvartal. For sin egen virksomhed er sagen dog en anden.

- Vi har potentiale til mere, og hvis jeg kigger på den fortsættende del af forretningen, tror jeg på en lille vækst i 2011. Vi har investeret mange penge i Danmark, og derfor skal vi også have noget afkast af det. Dermed ikke sagt at det bliver nemt, men vi ser lys i horisonten, fastslår Inwido-direktøren, der forudser en årlig vækst i vinduesbranchen på ca. 3 % i de næste 3-4 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109