23948sdkhjf

Store projekter trækker Lund & Staun i minus

- Vi må konstatere, at sidste år på alle måder var ”stolpe ud” for os, lyder det fra den midlertidige direktør

2018 blev et dårligt år for Lund & Staun. 

Underskuddet for den nordjyske entreprenør og tømrevirksomhed blev på 6,1 mio.kr. efter skat. 

- Vi må konstatere, at sidste år på alle måder var ”stolpe ud” for os. Et par store projekter, blandt andet på Sjælland, ledte til betydelige enkeltstående tab samtidig med, at kapacitetsomkostningerne blev højere som følge af advokat- og rådgivningsomkostninger, blandt andet i forbindelse med udskillelsen af privatsegmentet, forklarer konstitueret administrerende direktør Direktør Michael Helmershøj i en pressemeddelelse. 

- Vi må konstatere – ligesom andre kollegaer i branchen har oplevet det – at vi har påtaget os totalentrepriser, hvor de små marginaler ikke står i forhold til de risici, som projekterne indbyder til. Vi er en del – dyrebare – erfaringer rigere, og i vores fremadrettede aktiviteter foretager vi en række klare til og fravalg, uddyber han. 

Tilbage til det regionale fokus 
Entreprenørvirksomhedens ledelse har søsat en plan, som skal få de sorte regnskabstal tilbage igen i andet halvår af 2019. 

- Ud over en fokusering på udvalgte entrepriser og former samt opbygning af vores nye erhvervsserviceafdeling er vi igen en virksomhed, som arbejder regionalt, siger medejer Henrik Staun. 

 I forbindelse med den restrukturering, som sker omkring halvårsskiftet, overtager hovedaktionær Henrik Staun rollen som ny administrerende direktør, og Michael Helmershøj går tilbage som formand for bestyrelsen. 

Den nye ledergruppe består ud over Henrik Staun af René Boye og økonomichef Keld Jensen.

Firmanavn
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 33,33 35,23
Resultat af ordinær primær drift -6,93 2,49
Resultat før skat -7,86 1,76
Årets resultat -6,14 1,35
Balancesum 58,11 46,85
Egenkapital 5,66 11,80
Gns. antal beskæftigede 91 75
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125