23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen bortviser fire medarbejdere

Teknikentreprenøren Kemp & Lauritzen A/S fra Albertslund har torsdag besluttet at bortvise fire medarbejdere, der har været involveret i en sag om muligt snyd med it-udstyr eller udvist "ledelsesmæssige svigt".

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet på baggrund af undersøgelse, som advokatfirmaet Kromann Reumert og revisionsfirmaet Deloitte blev sat til at udføre i begyndelsen af maj.

Siden begyndelsen af maj har i alt fem ansatte været suspenderet i sag om indkøb af IT-udstyr. Der er hovedsageligt tale om mobiltelefoner, tablets og covers. Udstyret blev, under dækbetegnelser, viderefaktureret til medarbejdere i Bygningsstyrelsen, som teknikentreprenøren har en stor servicekontrakt hos. Fire af de fem suspenderede er nu blevet bortvist, mens den femte medarbejder vender tilbage til sit arbejde.

Bygningsstyrelsen har i samme sag suspenderet otte medarbejdere.

Det samlede beløb er opgjort til i alt cirka 270.000 kroner, hvoraf størstedelen – cirka 186.000 kroner – vedrører mobiltelefoner og tablets.

Det resterende beløb vedrører blandt andet restaurantbesøg.

De seneste ugers eksterne undersøgelser har nemlig også afdækket, at flere af de nu bortviste ikke i alle tilfælde har overholdt virksomhedens regler om repræsentation. Endelig er der fundet nogle få eksempler på, at ansatte i Bygningsstyrelsen har kunnet handle privat hos Kemp & Lauritzen på medarbejderlignende vilkår

Nogle af de involverede medarbejdere har i flere tilfælde brugt penge på restaurantbesøg, der ligger over det niveau, Kemp & Lauritzen accepterer.

Disse ligger alle to, tre eller fire år tilbage i tiden. Der er ikke fundet lignende eksempler andre steder i virksomheden, lyder det.

Adm. direktør Peter Kaas Hammer begrunder afskedigelsen af de fire medarbejdere i pressemeddelelsen.

- For mig handler den her sag hverken om mobiltelefoner, tablets, restaurantbesøg eller usædvanlige rabatordninger til udenforstående. Der er tale om noget langt mere alvorligt – nemlig om etik og moral og dermed i sidste ende om virksomhedens ve og vel.

- En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare. På advokaternes råd skrider vi derfor både straks og også meget konsekvent ind.

Det er ikke vurderet, at der har været grundlag for en politianmeldelse.

- En bortvisning er i sig selv en meget alvorlig sanktion, som alle i virksomheden naturligvis er berørte af. Men når man udsættes for tillidsbrud i form af en række betydelige ledelsessvigt i kombination med væsentlige brud på vores interne retningslinjer, har vi i direktionen ikke haft et reelt valg. Ansættelsesforholdet med de bortviste kunne ganske enkelt ikke fortsætte, siger Peter Kaas Hammer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125