23948sdkhjf

Her er Rambølls nye globale direktør for byggeriforretningen

Britiske Richard Beard er ny direktør for Rambøll-koncernens globale byggeriforretning med 4.500 medarbejdere og en omsætning på 3,5 mia. kr. 

Det oplyser rådgiverkoncernen onsdag i en pressemeddelelse. 

Han kommer med mere end 30 års erfaring fra den rådgivende ingeniørbranche. I sin nye rolle skal han fortsætte udviklingen af Rambølls byggeriforretning fra at være tidligere en primært geografisk orienteret forretning, hvor lokale relationer var i højsædet, til at være en markedsorienteret forretning med globalt tværgående samarbejde på tværs af koncernen som et omdrejningspunkt. 

- Vi opererer nu ikke længere ud fra et traditionelt geografisk fokus, hvor danskerne løser de danske projekter, svenskerne de svenske osv., men kigger på tværs af de enkelte lande, når vi sætter holdet på vores opgaver. Som global rådgiver giver det os gode muligheder på den internationale scene, at vi kan trække på kompetencer i hele verden, siger Richard Beard i pressemeddelelsen. 

Richard Beard er uddannet civilingeniør fra Swansea University i Wales. 

Han overtager stillingen efter Jesper Dalsgaard, der i foråret skiftede til rollen som direktør for Rambølls globale miljøforretning.   

Højhuse, hospitaler og lufthavne
Virksomheden har identificeret tre strategisk udvalgte specialistydelser på byggeriområdet, der skal drive væksten og styrke specialiseringen i forretningsområdet internationalt. 

Det er højhuse, hospitaler og lufthavne, som Rambøll særligt satser på inden for byggeriområdet. 

Bæredygtigt byggeri bliver også et vigtigt fokusområde, og koncernens målsætning er at mere end fordoble omsætningen inden for bæredygtigt byggeri fra 2016 til 2020. 

Inden for bæredygtigt byggeri spiller de digitale muligheder en stor rolle. Rambøll har fx udviklet et digitalt værktøj, Green BIM (Bygnings Informations Modellering), der gør det lettere for kunderne at træffe bæredygtige valg ved at lave en virtuel model af en bygning, sammen med kunden teste former og materialers klimapåvirkning over hele bygningens levetid og estimere omkostninger ved forskellige valg. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203