23948sdkhjf

Danmarks nye kvindefængsel sendes i udbud

Danmark får et rent kvindefængsel, når Jyderup Fængsel bygges om med opstart i marts 2020. Ombygningsopgaven er netop sendt i udbud. 

Det oplyser Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse. 

- Ombygningen kommer til at stå på, mens fængslet er i drift, og det betyder, at vores dygtige medarbejdere i Jyderup kommer til at arbejde under nogle særlige vilkår, mens byggeriet står på. Derfor kommer vi også til at følge byggeprocessen tæt, og sørge for en god dialog med medarbejderne, så vi kan tage hånd om de udfordringer, der opstår undervejs, siger institutionschef for Institution Jyderup Ole Hansen i pressemeddelelsen.

Fængsel i fuld drift i 2021
Når Jyderup Fængsel er færdigbygget, vil det have plads til 143 kvindelige arrestanter og indsatte i både åbent og lukket regi. Kvindefængslet bliver blandt andet indrettet med familie- og besøgsfaciliteter.

Det første spadestik forventes omkring 1. marts 2020, og planen er, at Jyderup Kvindefængsel skal være i fuld drift i 2021.

Ombygningen af Jyderup Fængsel til et rent kvindefængsel, ligesom man kender det i de øvrige nordiske lande, sker som et led i flerårsaftalen for Kriminalforsorgen. Kvindefængslet skal blandt andet sikre, at kvindelige indsatte kan afsone under tryggere forhold uden risiko for chikane eller overgreb fra mandlige indsatte.

Ligesom i andre lande er kvinderne en minoritet i danske fængsler. De sidder i øjeblikket spredt på både åbne og lukkede afsnit i fire forskellige institutioner.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095