23948sdkhjf

Millioner til nyskabende friluftsbad i Skjern

Det nedslidte friluftsbad i Skjern bliver bygget om til en svømmesø, der bliver den første offentligt tilgængelige af sin slags i Danmark.
Den kommende svømmesø i Skjern etableres i det eksisterende friluftsbad ved Skjern Kulturcenter.

Svømmesø-konceptet er en miljørigtig videreudvikling af svømmebassinet, hvor man undgår at bade i klorfyldt vand. Badevandet i svømmesøen i Skjern bliver i stedet renset på biologisk naturlig vis med planter, sandfiltre og sten:

- Svømmesøen i Skjern er både renere og billigere end almindelige friluftsbade - og byder samtidig på flere aktivitetsmuligheder. Denne kombination af aktiviteter, arkitektur og moderne naturlig vandrensning kan være med til at genskabe hele traditionen for friluftsbade i Danmark, som er truet på livet af dårlig økonomi på grund af dyre rensningsanlæg og manglende muligheder for aktiviteter både i svømmebassinerne og de omkringliggende arealer, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

Lokale- og Anlægsfonden støtter projektet med 3 mio. kroner. I alt vil det koste 8 mio. at etablere svømmesøen i Skjern. Projektet er tegnet i samarbejde mellem arkitektvirksomhederne Klar fra København og aarhusianske Krads.

Udnytter det gamle badebassin
Svømmesøen bliver etableret i det eksisterende friluftsbad ved Skjern Kulturcenter og bliver delt i tre bassiner. En til svømning, en til børn og en til rensning af badevandet.

På den måde kan man udnytte friluftsbadets gamle badebassin, der i fremtiden får fire svømmebaner til motionssvømning i bassinets ene langside. På den anden langside etableres en vandforhindringsbane, klatrevæg, løbebane og rutsjebane. Bassinet får en adgangsrampe, der gør det nemmere for gangbesværede at deltage i den udendørs badning. Ved den dybe ende opføres et nyt udspringstårn i træ, og det bliver nemmere for dykkere at træne i bassinet via adgang til vandet fra nye platforme og ramper.

Rundt om svømmesøens tre bassiner får brugerne af svømmesøen mulighed for at opholde sig på en 770 m² stor terrasse. Terrassen bliver opført i forskellige niveauer med podier, siddepladser og trappeanlæg, der også kan bruges som opholdsområder. Fra terrassen er der adgang til to øvrige opholdsområder - en 105 m² stor tagterrasse og en 30 m² stor taghave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11