23948sdkhjf

Grønne ambitioner for 110.000 nye kvm ved Aalborg Havn

Aalborg Havn satser på at opbygge et grønt testcenter, men mindre kan også gøre det

Østhavnen i Aalborg er populær som aldrig før blandt erhvervslivet. De seneste års udvikling betyder, at der nu er behov for yderligere plads til nye virksomheder, og Aalborg Havn har allerede taget konsekvensen. 

Det skriver Aalborg Havn i en pressemeddelelse. 

Man har således igangsat forberedelserne til en byggemodning af areal på 110.000 kvm mellem Tranholmvej og Rørdalsvej med mulighed for at udvide med yderligere 32.000 kvm på den anden side af Rørdalsvej ud til fjorden. 

Men det er ikke nødvendigvis en klassisk byggemodning, der er tale om. Aalborg Havn er nemlig i dialog med de relevante myndigheder om mulighederne for at lave et industriområde med fokus på symbioser og frit ressourceflow mellem områdets virksomheder og aktører. 

Ressourcer, der skal udnyttes bedre i området er, overskudsvarme, el, alle typer af vand, materiel, bemanding, netværk, samarbejde og viden. 

Allerede konkrete henvendelser
- Vi vil gerne udfolde tankegangen bag vores Miljø++-projekt yderligere i et testområde, hvor vi fra starten vil skabe optimale rammer for, at virksomhederne kan udveksle ressourcer frit mellem hinanden, uanset hvilke ressourcer der måtte være tale om, siger Teknik og Miljøchef i Aalborg Havn, Mette Schmidt, i pressemeddelelsen.

Miljø++ er et strategisk samarbejde mellem Aalborg Havn, Aalborg Universitet, Aalborg Forsyning og Aalborg Kommune, der sigter mod at gøre erhvervsområdet i Aalborg Øst til rugekasse for bæredygtige løsninger og forretningsmodeller på miljøområdet. 

Det nye, påtænkte projekt skal både være kopier- og skalerbart, og ifølge Mette Schmidt vil det være oplagt at integrere området i det eventuelt kommende nationale grønne testcenter. 

Der er allerede efterspørgsel og konkrete henvendelser på de nye kvadratmeter, men det er endnu ikke givet, at området bliver en symbioseplatform. Ifølge Mette Schmidt kræver det nemlig, at man kan lykkes med at finde frem til de rette juridiske rammer, der kan muliggøre symbioserne. Det er man allerede i dialog med myndighederne om.

Lykkes det ikke at finde frem til de rette rammebetingelser, er planen at byggemodne området på klassisk vis og udbyde matriklerne under samme vilkår som Aalborg Havns øvrige industriarealer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096