23948sdkhjf

Renovering skal på den politiske dagsorden

Dansk Byggeri er gået med i en ny tænketank for bygningsrenovering. Målet er at få overblik over, hvordan renovering udføres mest hensigtsmæssigt.
Der bruges et trecifret milliardbeløb på renovering i den private og offentlige sektor. Men hidtil har der været for lidt fokus på, hvordan vi kan fremme og effektivisere renoveringsaktiviteterne.

- Derfor er vi gået ind i den tænketank, som Realdania og Grundejernes Investeringsfond har taget initiativ til, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Målet er en national handlingsplan
Tænketanken skal først og fremmest skabe overblik over, hvilke vilkår og rammebetingelser det er vigtigst at få ændret netop nu. Og forslagene skal både kunne gennemføres i praksis og føres hurtigt ud i livet.

- Det er afgørende, at renovering kommer højere op på den politiske dagsorden, og en af ambitionerne for tænketanken er en national handlingsplan for bygningsrenovering, så vi kan få øget fokus på de rammebetingelser der gælder for renovering fx uddannelse og læring, samarbejdsformer, finansieringsvilkår, konkurrence, effektivitet, produkter og innovation, pointerer Michael H. Nielsen.

En lang række ministerier, offentlige institutioner og organisationer inden for byggeerhvervene deltager i tænketankens arbejde, og dens forslag skal formidles til sektoren, politikerne, brancheorganisationer, virksomheder og fonde, som alle efterfølgende kan bidrage på hver sin måde til en realisering af initiativerne.

Læs mere om tænketanken i artiklen " Byggebranchens nye tænketank "
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173