23948sdkhjf

Rejsegilde på ”bagagefabrik” på Amager

Håndværkere, bygherre og andre samarbejdspartnere var samlet i Københavns Lufthavns ny bagagefabrik, Baggage Factory West, da der blev fejret rejsegilde i den 10.000 kvm store bygning. 

Holdet bag den 290 mio. kr. dyre totalentreprise består af MT Højgaard, Sweco og Rubow Arkitekter, skriver arkitektfirmaet på sin hjemmeside. 

Projektet er udviklet på fælles projektkontor i lufthavnen, i en integreret samarbejdsmodel i to faser i et tæt samarbejde med Københavns Lufthavne. 

Kantine til 360 ansatte
Baggage Factory West omfatter en bygning til bagagehåndtering på cirka 10.000 kvm vest for Terminal 2 mellem Lufthavnsboulevarden 6 og 14.

10 mio. ekstra passagerer

Den nye bagageterminal er et led i Københavns Lufthavns ønske om at udvide lufthavnen, så den i fremtiden kan betjene 40 mio. passagerer årligt frem for de 30,3 mio. der rejste gennem terminalerne i 2018. 

Lufthavnens bygninger og anlæg skal i betydeligt omfang udvides og suppleres, herunder altså med Baggage Factory West, som skal ligge vest for Terminal 2 mellem Lufthavnsboulevarden 6 og 14.

Bygning og facade kommer til at afspejle de bagvedliggende funktioner, hvilket i den nederste del kommer til udtryk ved at bagage sortering og håndteringen kan opleves udefra. 

De øverste to etager bliver der kantine for 360 af lufthavnens medarbejdere, samt kontorer og møde faciliteter. 

Kantineetagen bygges sammen med de eksisterende bygninger, med en gangbro i samme udtryk som den nye: Glasfacade med partier af henholdsvis klart, translucent og blændet glas, i forskellige nuancer. 

I direkte forbindelse med kantinen etableres en sydvendt aflukket træterrasse i det grønne gårdrum mellem den nye bygning og Finger Vest. Derudover en kælder med omklædning for medarbejdere, lagerfaciliteter samt teknik.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142