23948sdkhjf

Træhusfirma får ny ledelse og ejerkreds

Med et forstærket kapitalgrundlag skal der nu for alvor satses på eksport hos Scanwo.
Scanwo, som er blandt landets ældste og mest velkendte leverandører af træhuse, er netop blevet overtaget af det nystiftede selskab Scanwo DK A/S, som har fire ejere bag sig.

To af de nye ejere er samtidig ansatte i virksomheden. Den ene af dem er Anders Hankelbjerg, der er indtrådt som adm. direktør efter 10 år som salgschef.

Han kommer til at forestå den daglige ledelse sammen med salgsdirektør Jens Kahl. Bag sig har Kahl ikke færre end 16 års erfaring fra byggebranchen, heraf 3½ år som direktør for Merlin Holzhäusers danske datterselskab.

Underleverandører bliver medejere
De to medarbejdere, der sammen ejer aktiemajoriteten, får i ejerkreds og bestyrelse selskab af to nuværende underleverandører, begge med base i Bording.

Det drejer sig om Christopher Stensbjerg, ejer og direktør hos totalentreprenøren Stensbjerg A/S, og Jesper Klausen, der ejer og leder Rør og Tang VVS. De to virksomhedsejere har igennem holdingselskaber hver købt en aktiepost i Scanwo DK, der således får tilført ekstra kapital til vækst.

- Jeg ser et stort vækstpotentiale i Scanwo, og oveni købet er der mulighed for, at vi hos Stensbjerg kan få mere underleverandørarbejde, i takt med at aktivitetsniveauet stiger, udtaler Christopher Stensbjerg, der som medejer og bestyrelsesmedlem specielt vil fokusere på optimering af indkøb og sagsstyring.

- Der er potentiale for rationalisering, omkostningsreduktion og strammere projektstyring. Eksempelvis kan Scanwo fremover købe ind sammen med Stensbjerg, hvorved begge virksomheder opnår stordriftsfordele. Samtidig kan Scanwo i perioder med spidsbelastning gøre brug af vores tegnestue, fortsætter han.

Ingen interessekonflikter
Den nytiltrådte adm. direktør, Anders Hankelbjerg, er ikke nervøs for interessekonflikter med to af virksomhedens største underleverandører i ejerkredsen.

- Scanwo skal naturligvis være konkurrencedygtig på den samlede leverance til bygherren, ellers får vi ikke ordren. Al samhandel med underleverandører vil som hidtil foregå på markedsvilkår, og vi indhenter fortsat også tilbud fra andre. Men vi har da en klar forventning om, at de to virksomheder i kraft af det tætte samarbejde vil afgive yderst konkurrencedygtige tilbud – til glæde for alle parter, ikke mindst bygherren, siger Anders Hankelbjerg.

Satser kraftigt på eksport
Ifølge Jens Kahl vil Scanwo bruge den nylige kapitaltilførsel til i endnu højere grad end hidtil at satse på udlandet.

- Vi vil selvfølgelig fastholde og udbygge den stærke position på hjemmemarkedet, der efter flere års stilstand nu er ved at komme i gang igen. Men det helt store potentiale ligger i udlandet, vurderer salgsdirektøren.

Der skal blandt andet arbejdes målrettet på at øge salget til Grønland og Tyskland, som også hidtil har været de primære eksportmarkeder. Samtidig vil virksomheden forsøge at udnytte en stigende efterspørgsel og interesse fra fjerne markeder som Australien, Japan og New Zealand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094