23948sdkhjf

Skive-entreprenør vinder 1.5000 demensvenlige kvm

Nu starter de sidste kontraktforhandlinger med totalentreprenøren på Fårvangs Ældrecenter

Det bliver et hold med byggefirmaet Knudsgaard A/S, som skal udføre om- og tilbygningen af Fårvang Ældrecenter i totalentreprise. 

Vinderholdet blev udvalget blandt fem prækvalificerede på et møde den 4. december i Silkeborg kommunes Sundheds- og Ældreudvalg, og kommunen indleder nu de sidste kontraktforhandlinger med Team Knudsgaard. 

Det oplyser Silkeborg kommunen i en pressemeddelelse. 

Fårvang Ældrecenter

Fakta om nybyggeriet:
- 12 plejeboliger (12 x 50 kvm) 600 kvm
- Fællesarealer for 12 plejeboliger (12 x 25 kvm) 300 kvm
- Servicearealer 659 kvm
- I alt ca.: 1.559 kvm 

Vinderholdet:
- Byggefirmaet Knudsgaard A/S
- Arkitekt Frost Larsen
- Landskabsarkitekt Birgitte Henningsen
- Ingeniør LB Consult.

Projektet udspringer af, at byrådet i 2018 besluttede, at den ældre del af Fårvang Ældrecenter skal rives ned til fordel for 12 nye boliger med café, sygeplejeklinik og velværerum.  Nybyggeriet omfatter i alt 1.559 kvm. 

Demensvenligt plejecenter med fleksible plejeboliger
Fårvang Ældrecenter bliver et demensvenligt plejecenter med fokus på overskuelige boenheder, rige og afpassede sanseoplevelser ved hjælp af lys, lyd, farver, dufte og materialer samt gode muligheder for at komme udendørs og i kontakt med dagslys og naturen. Det betyder, at der både etableres sløjfestier og lukkede gårdrum, hvor der er mulighed for både træning, ro og fordybelse. Samtidig bliver der etableret demenssikring både ude og inde, som skaber større tryghed for både beboere, pårørende og medarbejdere. 

Plejeboligerne bliver fleksible, så de kan tilpasses den enkelte beboers behov. Derfor får alle nye plejeboliger indbyggede loftlifte, forskydelige badeværelseselementer, fleksible vægge og døgnrytmebelysning. Den nye boenhed bliver et leve-bomiljø, der både rummer daglig- og spisestue til beboerne samt et køkken, hvor der laves mad til beboerne. 

Fårvang Ældrecenter vil fremadrettet indeholde både café, et velværerum, og som noget nyt etableres der en sygeplejeklinik til beboerne.

Forventet tidsplan

- Start 2020: Den ældre del af Fårvang Ældrecenter rives ned

- Sommeren 2020: Første spadestik

- Slutningen af 2021: De første beboere flytter ind.


Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.127