23948sdkhjf

Her skal Nyes første nye skole bygges

Byggeriet i Nye, den kommende by i den nordlige del af Aarhus Kommune, er i gang. På Byen får på sigt 15.000-17.000 indbyggere, så der bliver behov for to nye skoler i området. 

Nu er det besluttet, at den første skole med tilhørende dagtilbud og boldbaner skal bygges i den nordlige ende af Nye, hvor den kan sørge for sammenhæng med Elev, nabobyen mod nord. 

– Med placeringen tæt på den eksisterende bebyggelse i Elev og den nye bebyggelse i Nye kommer skolen til at skabe sammenhæng mellem områder, og samtidig har vi med placeringen af boldbaner ved skolen sikret, at der også er liv efter skoletid, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelse fra Aarhus kommune. 

Arbejder på detaljerne  
Placeringen tæt på Elev er også valgt af hensyn til de kommende års udvikling af Nye og de offentlige servicetilbud i byen. 

Det er de Aarhus kommunes to magistratsafdelinger Teknik og Miljø samt Børn og Unge, der i fællesskab har fundet frem til placeringen. 

Der arbejdes nu videre med et forslag til lokalplan for området. Der vil i denne proces også blive arbejdet med tidlig inddragelse. Forslaget til lokalplan skal senere behandles i byrådet og vil herefter blive sendt i offentlig høring. 

Områdets anden mulige skole vil først blive bygget senere, når Nye er tættere på at være udbygget.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125