23948sdkhjf

Crowdfunding skal sikre penge til nyt BIG-museum

Der er netop sparket gang i en crowdfunding på tværs af Danmark og Tyskland, der skal hjælpe med at finansiere museet Flugt, der vil blive placeret nær den tyske flygtningekirkegård i Oksbøl. 

Museet Flugt skal formidle fortællingen om danmarkshistoriens største flygtningelejr, der på sit højeste var Danmarks 5. største by. Derudover skal det rumme aktuelle internationale flygtningehistorier. 

Arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group har slået stregerne til det kommende museum, blandt andet en tilbygning til det tidligere sygehus på stedet. Tanken er, at tilbygningen skal knytte de to længer sammen til en spændende helhed.  

Vardemuseerne, som står bag etableringen af museet ved Oksbøl, oplever ifølge eget udsagn stor interesse fra private, der gerne vil hjælpe med at rejse midler til byggeriet af museet. Derfor åbnes der nu op for private donationer gennem crowdfunding. 

– Som crowdfunder er man ikke kun med til at støtte et museumsbyggeri – man er med til at sikre formidlingen af et vigtigt stykke verdenshistorie, siger Claus Kjeld Jensen, direktør for Vardemuseerne. 

– Vi oplever en stor folkelig interesse for FLUGT. Ikke mindst blandt tyskerne, der kommer og spørger os, hvordan de kan hjælpe med at realisere museet. Det rører os meget, at folk gerne vil bidrage, og det giver vi dem nu en direkte mulighed for, tilføjer museumsdirektøren. 

Crowdfunding-kampagnen kommer i forlængelse af en donation fra den tyske Forbundsdag i november på 10 mio. kr.

Etableringen af museet ventes at løbe op i cirka 100 mio. kr. Halvdelen af finansieringen er allerede på plads.

Fakta - Flugt

- Bjarke Ingels Group - BIG har tegnet museet Flugt. Bjarke.

- I perioden 11. februar til 5. maj 1945 modtog Danmark cirka 250.000 tyske flygtninge fra krigens østfront, primært kvinder, ældre og børn.

- I 1945 boede der på et tidspunkt 36.000 tyske krigsflygtninge i flygtningelejren nær Oksbøl, hvilket betød, at lejren i praksis var Danmarks 5. største by.

- Etableringen af museet forventes at løbe op i omkring 100 mio. kr., og cirka halvdelen af finansieringen er nu på plads.

- Den tyske Forbundsdag har doneret 1,3 mio. ruro til projektet (9,75 mio. kr.).

- Det er håbet, at museet slår dørene op i efteråret 2021.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094